Πέμπτη 06.05.2021 | Εορτάζουν: Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Ιώβ, Ιωβία, Ιώβη

Άνοιξε η πύλη για το μηχανογραφικό

ΤΟΠΙΚΑ26.06.2018 | 1:12 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Ένα μήνα θα έχουν στη διάθεση τους οι υποψήφιοι των πανελλήνιων εξετάσεων και του νομού Τρικάλων προκειμένου να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις σχολές και τα τμήματα της επιλογής τους.

Η ηλεκτρονική διαδικασία ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 22 Ιουλίου.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό τους και σε πρώτο στάδιο να προχωρήσουν σε κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση).

Υπενθυμίζεται στους υποψηφίους ότι η τελική οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου δεν μπορεί να γίνει πριν την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα γενικά λύκεια.

Με την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν υποβάλουν μηχανογραφικό εμπρόθεσμα, θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Μέχρι στιγμής πάντως η συμπλήρωση και η κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου, παραμένει σε εκκρεμότητα από το σύνολο των υποψηφίων καθώς οι περισσότεροι αναμένουν την ανακοίνωση των βαθμολογιών προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop