Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Ανοδικές οι τιμές των καυσίμων στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ11.01.2020 | 12:47 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με ενδιαφέρον παρακολουθούνται οι τιμές των καυσίμων τις τελευταίες ημέρες οι οποίες και στο νομό Τρικάλων έχουν ανοδική πορεία σε όλο το φάσμα των υγρών καυσίμων. Ειδικότερα, και με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αντίστοιχου παρατηρητήριου, ο μέσος όρος της αμόλυβδης 95 οκτανίων στο νομό Τρικάλων κοστίζει 1,626 την ώρα που 1η Ιανουαρίου, ο μέσος όρος κυμαινόταν στο 1,597. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία οι τιμές κυμαίνονται στο νομό Καρδίτσας στο 1,614 ανά λίτρο, στη Μαγνησία 1,637 και Λαρίσης 1,611 ευρώ ανά λίτρο. Οι νομοί Τρικάλων και Μαγνησίας δε, με βάση τα στοιχεία βρίσκονται πάνω από τον μέσο όρο πανελλαδικά ο οποίος κυμαίνεται στο 1,622/λιτρο.

Αύξηση όμως παρατηρείται και στο πετρέλαιο κίνησης αλλά και θέρμανσης. Σε ότι αφορά το πετρέλαιο κίνησης, από τα 1,383ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή διαμορφώθηκε χθες στο νομό Τρικάλων 1,394 ενώ στο πετρέλαιο θέρμανσης αντίστοιχα από 1,066 σε 1,071.

Η αύξηση φέρεται να οφείλεται στην προσαρμογή της χώρας στην ευρωπαϊκή οδηγία για περαιτέρω αύξηση της βιοαιθανόλης που αναμειγνύεται με τη βενζίνη, ενώ την ίδια στιγμή αναμένεται τις επόμενες μέρες νέα αύξηση στις τιμές λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή με το Ιράν.

Η εκτίμηση είναι δε ότι σε πρώτη φάση μέσα στο Σαββατοκύριακο η συνολική επιβάρυνση στην αντλία θα φτάσει τα 4 λεπτά το λίτρο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ