Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στα Τρίκαλα για την παχυσαρκία

ΤΟΠΙΚΑ12.06.2024 | 8:33 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τους πολίτες των Τρικάλων διοργανώνει η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) με θέμα «Όσα θέλετε να γνωρίζετε για την Παχυσαρκία και την αντιμετώπισή της». Η εκδήλωση διοργανώνεται την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, στις 11:00, στην αίθουσα “Θεόδωρος Μάρκελλος”, Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού, Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων με ελεύθερη είσοδο και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια νόσος, που μειώνει την ποιότητα διαβίωσης και το προσδόκιμο επιβίωσης, και όχι μια προσωπική επιλογή!

Η παχυσαρκία έχει αναγνωριστεί ως μία από τις σοβαρότερες προκλήσεις δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα, σε όλο τον κόσμο, μια επιδημία με εκτεταμένες συνέπειες για τα άτομα, την κοινωνία και την οικονομία, και στις περισσότερες χώρες οι κυβερνήσεις και οι επιστημονικοί οργανισμοί δίνουν μεγάλο βάρος στην πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου. Σχετίζεται αιτιολογικά με σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, καρδιοπάθειες, καρκίνους κ.λπ. και δυστυχώς περισσότεροι από τους μισούς συμπολίτες μας έχουν σωματικό βάρος πάνω από το φυσιολογικό.

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), Επιστημονικό Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1990, λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχητική αύξηση του αριθμού των ατόμων με παχυσαρκία ή υπέρβαρο, ιδιαίτερα στη Θεσσαλία που παρουσιάζει υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, και κρίνοντας ως αναγκαία τη συνεργασία της ιατρικής κοινότητας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας, με γνώμονα ότι Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια νόσος, που μειώνει την ποιότητα διαβίωσης και το προσδόκιμο επιβίωσης, και όχι μια προσωπική επιλογή!

Ο Πρόεδρος της ΕΙΕΠ, κ. Ευθύμιος Καπάνταης, Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Παχυσαρκία: Ο ύπουλος κίνδυνος για την Υγεία. Γενικές αρχές αντιμετώπισης».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, και οι Ιατροί κ.κ. Κωνσταντίνος Ανδριανός, Ευθύμιος Καπάνταης, Αδαμάντιος Μπουρδάκης και Χάρης Παππής θα απαντήσουν σε ερωτήματα του κοινού.

-Κωνσταντίνος Ανδριανός, Ενδοκρινολόγος, Διδάκτωρ Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ή ΕΚΠΑ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

-Ευθύμιος Καπάνταης, Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, SCOPE National  Fellow, Διευθυντής Τμήματος Διαβήτη – Παχυσαρκίας – Μεταβολισμού, Νοσοκομείο Metropolitan, Πρόεδρος Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

-Αδαμάντιος Μπουρδάκης, MD, PhD Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Β΄ Παθολογική Κλινική, Διαβητολογικό Ιατρείο & Ιατρείο Λιπιδίων και Παχυσαρκίας, Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

-Χαρίλαος Κ. Παππής, Διευθυντής Γ’ Χειρουργικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, τηλ: 210 6985988, email: info@eiep.gr.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης