Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Ανοίγει ο δρόμος για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στον φράχτη του Έβρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19.04.2023 | 5:29 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα με ψήφους 322 υπέρ, 290 κατά και 20 αποχές, στο πλαίσιο της ψηφοφορίας για τις «Κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2024 – Τμήμα III».

Η παράγραφος 49 που περιελάμβανε την «τροπολογία» Παπαδημούλη κατέπεσε. Η εν λόγω τροπολογία, που είχε καταθέσει πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ως συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, «αντιτίθετο σθεναρά στη χρήση οποιασδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φρακτών ή τειχών στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης».

Σχολιάζοντας σχετικά ο εκπρόσωπος του ΕΛΚ, στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινονουλίου, Jeroen Lenaers, τόνισε ότι «τα καλά νέα είναι ότι η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε την τροπολογία του ΕΛΚ για τις υποδομές στα σύνορα. Αυτό είναι ένα βήμα μπροστά μετά τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική χωρίς προστασία των συνόρων ή ελέγχους».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης