Κυριακή 07.03.2021 | Εορτάζουν: Ευγένιος, Ευγένης

«Ανοίγουμε όταν τα κρούσματα υποχωρούν, περιορίζουμε όταν αναζωπυρώνονται»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28.01.2021 | 6:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η απάντηση στο ενδεχόμενο τρίτου κύματος και επιδείνωσης της κατάστασης θα είναι πάντα δυναμική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Mένουμε σε διαρκή επιφυλακή, ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται» είπε εμφατικά.

«Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται», επεσήμανε στην εισαγωγική τοποθέτησή του, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”. Είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος που «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισάκουσε τις παροτρύνσεις πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και διαπραγματεύεται πια πιο σκληρά, πιο αποφασιστικά, πιο αυστηρά, με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα αξιοποιεί στο έπακρο τις δόσεις εμβολίων που λαμβάνει και προχωρά την εκστρατεία εμβολιασμού με βάση τη στρατηγική που έχει καταστρώσει. Όπως ανέφερε, μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότεροι από 221.000 εμβολιασμοί.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της Οικονομίας και στην έκδοση 10ετούς ομολόγου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για «εξαιρετικά επιτυχημένη έξοδο της χώρας μας στις διεθνείς αγορές».

Τόνισε επίσης δύο προεκλογκές δεσμεύσεις της Ν.Δ. που γίνονται πράξη παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία:

-η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών,

-η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για τους αυτοαπασχολούμενους, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε:

-Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που θέτουν κανόνες ευνοώντας εξαγωγές ελληνικής παραγωγής, όπως τόνισε.

-Στο νέο πλαίσιο για την εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών, το οποίο επιτρέπει να αρχίζει η εκμάθηση των νέων που θέλουν να γίνουν οδηγοί από την ηλικία των 17 ετών αντί των 18 που ισχύει σήμερα.

-Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αναδιαρθρώνουν κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ρυθμίσεις που εναρμονίζουν τα δεδομένα με βάση την ολιστική μελέτη που είχε ζητηθεί από την UEFA και τη FIFA, καθώς και ρυθμίσεις για τις λέσχες φιλάθλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop