Δευτέρα 03.10.2022 | Εορτάζουν: Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

«Άνοιξη παντού», ένα παραμύθι από την Δέσποινα Τζιάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ11.11.2021 | 6:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι το παραμύθι της Δέσποινας Τζιάκη με τίτλο «Άνοιξη παντού».

Ένα παραμύθι αφιερωμένο στην άνοιξη που φωλιάζει όλες τις ημέρες του χρόνου στις καρδιές μας. Λέξεις-κλειδιά: φύση, άνοιξη, φιλοζωία, περιβάλλον, δάσος, πόλη, ευγνωμοσύνη, ανταπόδοση.

Για άλλη μια χρονιά η άνοιξη έρχεται με δώρα φορτωμένη. Τα πλάσματα του δάσους αναρωτιούνται τι μπορούν να της χαρίσουν. Ξαφνικά τους έρχεται η ωραιότερη ιδέα και πανηγυρίζουν. Τότε οι κάμπιες βγάζουνε φτερά πεταρίζοντας μακριά, από το δάσος ως την πόλη… Άραγε ποια γιορτινή έκπληξη ετοιμάζουν;

Η συγγραφέας και πεπειραμένη νηπιαγωγός Δέσποινα Τζιάκη εμπνέεται από τα λαϊκά παραμύθια και τη φύση σε ένα απολαυστικό βιβλίο για μικρά παιδιά γεμάτο αισιοδοξία, που προσφέρεται για βιωματικά αφηγηματικά/εικαστικά εργαστήρια. Το ευρηματικό και εύκολα κατανοητό κείμενο δίνει την ευκαιρία στον γονιό ή παιδαγωγό να μιλήσει στο παιδί για την ανταπόδοση, τη φροντίδα των άλλων, τις ανάγκες κάθε ζωντανού οργανισμού, τον κύκλο του νερού και άλλα σημαντικά θέματα. Παράλληλα, είναι πλημμυρισμένο με τη χαρά της αναγέννησης στη φύση, ωθώντας σελίδα τη σελίδα τους αναγνώστες να μαντέψουν το δώρο-έκπληξη που ταιριάζει περισσότερο στην άνοιξη.

Εξίσου εκπαιδευτική διάσταση έχει η ευφάνταστη εικονογράφηση της βραβευμένης δημιουργού Λιάνας Δενεζάκη, που προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας (π.χ. εντοπισμός διαφόρων ζώων στις εικόνες), ενθαρρύνοντάς τους να σκαρώσουν τις δικές τους πρωτότυπες χειροτεχνίες (π.χ. δέντρα με φύλλωμα αποτυπωμάτων ή κορμό παρτιτούρας).

Μέρος των εσόδων από την έκδοση θα διατεθεί για τους σκοπούς του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ANIMA. Κάθε άνοιξη η ANIMA πλημμυρίζει με αλεπουδάκια, σκαντζοχοιράκια, χελιδονάκια, κοτσυφάκια, κουκουβαγάκια, κουναβάκια κ.ά. Τα μωρά αυτά χρειάζονται πάρα πολλή φροντίδα. Οι άνθρωποι της ΑΝΙΜΑ αφιερώνουν όσο χρόνο χρειάζεται προκειμένου να εξασφαλίσουν στ’ άγρια ζώα που φροντίζουν ζωή και ελευθερία. Ας τους στηρίξουμε!

Δέσποινα Τζιάκη

Άνοιξη παντού

Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι

ISBN: 978-618-85030-7-6

Εξώφυλλο: Σκληρόδετο | Διαστάσεις: 22 x 22 εκ.

Σελίδες: 36 | Τιμή: 12,90 ευρώ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης