Παρασκευή 30.07.2021 | Εορτάζουν: Ανδρόνικος, Ανδρονίκη, Σιλουανός, Σιλουανή, Σιλουάνα, Σιλουάνια, Κρήσκης

Ανταλλακτικές βιβλιοθήκες: Είναι στο χέρι μας να τις προστατέψουμε

ΤΟΠΙΚΑ19.08.2018 | 2:29 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Οι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες ήρθαν για να μείνουν στα Τρίκαλα.  Είναι μια δράση εξωστρέφειας, απόλυτα ταιριαστή με την εποχή μας και προωθεί την ανάγνωση, χωρίς όμως ίχνος διδακτισμού. Δεν προσφέρουμε βιβλία δικής μας επιλογής στο κοινό, αλλά δημιουργούμε μια υποστηρικτική δομή για να ανταλλάξουν μεταξύ τους οι αναγνώστες βιβλία και να προωθήσουν τα δικά τους αναγνωστικά ενδιαφέροντα με έναν τρόπο ανέξοδο, αλληλεπιδρώντας με άλλους αναγνώστες.

Ανταλλακτικές βιβλιοθήκες υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Στα Τρίκαλα θα βρείτε δύο υπαίθριες βιβλιοθήκες: μία στο Μουσείο Τσιτσάνη και μία στην πλατεία Δεσποτικού. Κάποιοι παίρνουν την πρωτοβουλία να τη δημιουργήσουν αλλά δε μπορεί να επιβιώσει αν δεν αγκαλιαστεί από την κοινότητα των αναγνωστών αλλά και γενικότερα από την τοπική κοινωνία. Η διαδικασία είναι απλή, παίρνεις βιβλίο αφήνεις βιβλίο. Μπορείς δε στο χώρο που είναι η βιβλιοθήκη, να διαβάσεις ένα βιβλίο και να το επιστρέψεις στη θέση του.

Δεν απαιτείται συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο, αλλά η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε μέρα και για ολόκληρο το 24ωρο. Η συλλογή βιβλίων, δε, εναλλάσσεται καθημερινά, με την κάθε προσφορά έντυπου υλικού να είναι δεκτή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop