Παρασκευή 22.01.2021 | Εορτάζουν: Αναστάσιος, Τάσος, Αναστάσης, Ανέστης, Αναστασία, Τασούλα, Τιμόθεος, Τίμος, Τιμάς, Τίμης, Θέος, Τιμοθέη, Τιμοθέα, Τίμα, Τίμη, Θέα, Θέη

Ανταποκρίθηκαν οι Τρικαλινοί στο κάλεσμα του ΜέΡΑ25

ΤΟΠΙΚΑ02.05.2019 | 10:01 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στην καθοριστική περίοδο που διανύουμε οικονομικά και κοινωνικά καλώντας τους πολίτες να μην εφησυχάσουν στις διαβεβαιώσεις  περί λήξης των Μνημονίων από πλευράς της κυβέρνησης , μέλη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25 καθώς και ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, απευθύνθηκαν σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη, μιας και  η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη ενώ  η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ζωντανή διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο διαλόγου.

«Είναι αστείο να λέμε ότι έχουμε ξεφύγει από το μνημόνιο τον περασμένο Αύγουστο. Για την ακρίβεια, απλώς το τέταρτο μνημόνιο ονομάστηκε μετα-μνημόνιο. Μας έχουνε δεσμεύσει οι κυβερνώντες σε ένα ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο και ζητάνε από το λαό να βγει στους δρόμους πανηγυρίζοντας ότι τελείωσε η εποχή των μνημονίων» τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την  εκδήλωση.

Στην εποχή λήξης της όποιας κοινωνικής στήριξης και η οποία πλησιάζει αναφέρθηκε η κα. Σοφία Σακοράφα , καθώς επίσης οι υποψήφιοι για την ευρωβουλή Ερικ-Μιλτιάδη Εντμαν, Φωτεινή Μπακαδήμα και Δήμητρα Αναγνωστοπούλου. Ο κ. Βαρουφάκης, καθώς και οι υπόλοιποι υποψήφιοι ευρωβουλευτές παρουσίασαν τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25, ενώ ο κ. Βαρουφάκης, ξεκαθάρισε «Πάντοτε ήμουν εναντίον του grexit, δεν το υποστήριζα και έχασα έτσι πολλούς φίλους από την αριστερά. Όμως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι τώρα θα ήμασταν καλύτερα αν είχαμε βγει από την ευρωζώνη, γιατί θα είχαμε ένα μεγάλο κόστος για 12 με 18 μήνες μετά την έξοδο, αλλά το κόστος αυτό θα ήταν λιγότερο από αυτό των συνεχιζόμενων μνημονίων».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop