Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Άνθισε ο κήπος του Αρχαιολογικού Μουσείου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ22.07.2020 | 3:16 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο αισθητικά αναβαθμισμένος εξωτερικός κήπος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αποδόθηκε τη Δευτέρα στους Αθηναίους και στους επισκέπτες του Μουσείου. Το έργο της ανάπλασης, πραγματοποιήθηκε με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του προαυλίου και των χώρων πρασίνου, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική, πολιτισμική, αισθητική και αστική ταυτότητα του Μνημείου.

Η έμπνευση για τον σχεδιασμό, προέρχεται από την ελληνική φύση αλλά και τους αρχαίους ελληνικούς κήπους, με αυτοφυή ιστορικά φυτά όπως δίκταμο, θυμάρι, άγρια ρίγανη, κυπαρίσσια, μυρτιές αλλά και παραδοσιακά καρποφόρα είδη όπως ροδιές, λωτούς, αμυγδαλιές και αμπέλι. Συνολικά φυτεύτηκαν περί 6.000 νέα φυτά, ενώ εγκαταστάθηκε νέο αυτόματο σύστημα άρδευσης, καθώς και νέος σύγχρονος αντιβανδαλιστικός φωτισμός.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη στον χαιρετισμό της είπε ότι «Πριν από ένα χρόνο και μία ημέρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφωνώντας τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησής του, αναφέρθηκε στο έργο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ως ένα από τα εμβληματικά έργα, το οποίο θέλει, όχι μόνο να περιλαμβάνει την επέκταση του μεγαλύτερου και μέγιστου μουσείου της χώρας, αλλά να συμβάλλει στην αναγέννηση της συγκεκριμένης περιοχής της πρωτεύουσας. Η οδηγία του ήταν σαφής και συγκεκριμένη. “Είναι το έργο, το οποίο με ενδιαφέρει. Είναι το έργο, στο οποίο δίνω ιδιαίτερη σημασία”. Επομένως, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε παρά να πάρει αυτή την εντολή και να ενεργοποιήσει αμέσως τους μηχανισμούς του».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης