Κυριακή 24.01.2021 | Εορτάζουν: Ζωσιμάς, Ζωσιμίνα, Ξένος, Ξένιος, Ξένη, Ξένια, Φίλωνας, Φίλων

Αντι-Navtex με αεροναυτικές ασκήσεις η απάντηση της Ελλάδας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24.08.2020 | 5:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη δέσμευση θαλάσσιων περιοχών νοτιοανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου για αεροναυτικές ασκήσεις ανακοίνωσε ως απάντηση στην χρονική επέκταση της τουρκικής Navtex o Στέλιος Πέτσας.

Η Ελληνική Navtex θα ισχύσει από αύριο το πρωί έως και το βράδυ της Πέμπτης 27 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία είχε ανακοινώσει την παράταση της τουρκικής Navtex η Άγκυρα.

«Μετά την παράταση της προηγούμενης παράνομης τουρκικής NAVTEX, η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων.

Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020.

Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως το ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για την ΑΟΖ οι οποίες κυρώνονται την Τετάρτη στη βουλή (η συζήτησή τους ξεκινά σε λίγη ώρα στη βουλή), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η εποχή των δισταγμών τελείωσε».

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Και δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ιδίως δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να μην υπερψηφίσει αυτές τις συμφωνίες. Καλούνται λοιπόν να τοποθετηθούν, ναι ή όχι» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Επίσης ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την επέκταση του υπάρχοντος φράκτη στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop