Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Αντιδράσεις για την πιθανή μετατροπή των Νοσοκομείων σε ιδιωτικούς φορείς

ΤΟΠΙΚΑ19.10.2019 | 2:08 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των συλλόγων των Νοσοκομειακών Ιατρών καθώς και των Νοσηλευτών και Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων απέναντι στην προοπτική για αλλαγή της ταυτότητας των Νοσοκομείων από δημόσιοι φορείς σε ιδιωτικούς.

Η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) να μετατραπούν τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) έχει ξεσηκώσει θύελλα με τους νοσοκομειακούς αλλά και τους πολίτες, να είναι φανερά προβληματισμένοι για το τι ξημερώνει στη δημόσια υγεία.

Την αγανάκτησή τους για την πρόταση και την προειδοποίηση ότι δεν μείνουν άπραγοι επισημαίνουν εκπρόσωποι της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Τρικάλων. Θυμίζουμε ότι την ερχόμενη Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί συνέλευση για σημαντικά ζητήματα του κλάδου. Εκτός από τα οργανωτικά ζητήματα και τα τρέχοντα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα εξελίσσονται στην παιδιατρική κλινική και το κλείσιμό της, κάτι που γυρίζει χρόνια πίσω τις προσπάθειες για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από το Γ.Ν.Τ.

Άλλωστε, η διοίκηση των Ένωσης των γιατρών του Νοσοκομείου διαχρονικά έχει επισημάνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην λειτουργία του ιδρύματος και έχει συνδράμει στην εξεύρεση λύσεων. Τώρα, αναμένεται και η συζήτηση γύρω από το ζήτημα αυτό που έχει προκύψει.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι πέρα από την πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στο Νοσοκομείο Τρικάλων προσπαθούν να λύσουν τα ζητήματα που έχουν προκύψει στην παιδιατρική, τόσο μέσα από την μετακίνηση γιατρών, αλλά και με την προοπτική ιδιώτες να συνδράμουν στην κλινική. Για το τελευταίο επίσης οι απόψεις διίστανται.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης