Δευτέρα 20.05.2024 | Εορτάζουν: Θαλλελαίος, Θαλής, Λυδία, Λήδα, Λύδα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αντιδρούν στην υποβάθμιση του ΕΦΚΑ

ΤΟΠΙΚΑ07.03.2023 | 6:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους Όργανο συμμετείχαν το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ Τρικάλων. Στο πλαίσιο της απεργίας οι υπάλληλοι διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του τοπικού καταστήματος προβάλλοντας μια σειρά διεκδικήσεων.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΔΣ των εργαζομένων Ευαγγελία Καρβούνη, η οποία περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τονίζοντας πως η κοινωνική ασφάλιση είναι θέμα που μας αφορά όλους και πρέπει να παραμείνει δημόσια εξασφαλίζοντας την παροχή συντάξεων.

Όπως υπογραμμίστηκε κατά την εκδήλωση τα τελευταία 12 χρόνια δεν έχουν προσλήψεις ενώ ταυτόχρονα έχουν υπάρξει χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις, δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες επενδύσεις στις υποδομές και τη μηχανογράφηση, δεν έχει υπάρξει εξειδικευμένη εκπαίδευση στον οργανισμό, δεν υπάρχει ακόμη, 5 χρόνια μετά τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, Ενιαίος Κανονισμός Παροχών και Ασφάλισης, δεν διαθέτει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα κ.α.

«Η καθημερινότητα που βιώνουν οι συνάδελφοι, αλλά κι οι πολίτες είναι κάκιστη. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι επιχειρείται η διάλυση και η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης», τόνισε, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΦΑ Τρικάλων κα. Ευαγγελία Καρβούνη.

«Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε και να συνταχθούμε με τους εργαζομένους του ΕΦΚΑ στον δίκαιο αγώνα τους προκειμένου η ασφάλιση να είναι δημόσια και κοινωνική», υπογράμμισε, από την μεριά τους, ο κ. Δημήτρης Παπασπύρου αναπληρωτής πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Τρικάλων.

Την κινητοποίηση στήριξαν έμπρακτα εκτός από το τοπικό Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων, η ΕΛΜΕΤ, ο Σύλλογος Εφοριακών, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων,  οι Σύλλογοι Πολιτικών Συνταξιούχων (ΔΗΜΟΣΙΟΥ), ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και Εμπόρων, η Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ν. Τρικάλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης