Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Αντιδρούν στο νέο φορολογικό οι Τρικαλινοί ΕΒΕ

ΤΟΠΙΚΑ10.11.2023 | 4:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τις αντιδράσεις τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση μετέφεραν κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Τρικάλων. Τα μέλη της διοίκησης κάλεσαν τα μέλη της Ομοσπονδίας να βρίσκονται σε διαρκεί επαγρύπνηση. Ταυτόχρονα προειδοποίησαν με κινητοποιήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου κοινά και συντεταγμένα να αναδειχτούν τα προβλήματά τους.

Όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο  στοχοποιεί για ακόμα μία φορά τις μικρές πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες από τις συνεχιζόμενες κρίσεις ενώ δεν λαμβάνονται μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ενώ το λαθρεμπόριο,  το παραεμπόριο και η αδήλωτη επιχειρηματική δραστηριότητα παραμένουν καταδεικνύοντας την αδυναμία του κράτους να τα αντιμετωπίσει και βέβαια ούτε λόγος για την αντιμετώπιση της νόμιμης φοροαποφυγής  και της αισχροκέρδειας.

Η κυβέρνηση όφειλε να είναι προσεχτική.  Η πρόσφατη μνημονιακή δεκαετία της υπερφορολόγησης είναι ακόμα νωπή στις μνήμες των ελεύθερων επαγγελματιών και η επιβολή ενός άδικου οριζόντιου κεφαλικού φόρου θα έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες κατανοούν την ανάγκη να παταχθεί η φοροδιαφυγή για να μην υπάρχουν έξυπνοι και κορόιδα αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι δυνατόν να γίνονται γενικεύσεις και να τσουβαλιάζονται όλοι οι επιχειρηματίες επειδή κάποιοι επιλέγουν να μην τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Οι μικρομεσαίοι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας όπως αποκαλούνται οι πρώτοι που θέλουν την πάταξη της φοροδιαφυγής, αφενός λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού και την παραοικονομία  και αφετέρου διότι μια ισχυρή οικονομία συνεπάγεται και χαμηλότερους φόρους. Αλλιώς προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι πάντα θα τους βρίσκει μπροστά της.

Ταυτόχρονα καλούν όλο τον κόσμο να είναι σε ετοιμότητα χωρίς να σκύψει σκύψουμε άλλο το κεφάλι.

Η υπομονή έχει εξαντληθεί. Τέρμα οι θυσίες μας. Τόσα χρόνια πτωχεύουμε για να μην πτωχεύσει η χώρα..  Τις αμέσως επόμενες μέρες οι  κινητοποιήσεις είναι αναπόφευκτες σε συνεργασία με όλους τους φορείς.», σημειώνουν καταλήγοντας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης