Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης 9 χλμ.

ΤΟΠΙΚΑ14.12.2021 | 6:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης Δ. Καρδίτσας & Λοιπών Δήμων κ. Κώστα Ζυγογιάννη και τον Αντιπρόεδρο, δημοτικό σύμβουλο Δ. Μουζακίου κ. Γιώργο Κανιούρα είχε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, κατά την οποία συζητήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας μελετητικής ωρίμανσης του πολύ σημαντικού έργου αντικατάστασης παλαιών μεταφορικών αγωγών που τροφοδοτούν με νερό τις Τοπικές Κοινότητες Ριζοβούνι, Κρανιά – Άγιοι Ανάργυροι, Μαγούλα, Παλαιοχώρι.

Στη συνάντηση έδωσε το παρών και ο μελετητής του έργου πολιτικός μηχανικός, ειδικός σε υδραυλικά έργα, κ. Παναγιώτης Κουκνάκος.

Tο πρότζεκτ της αντικατάστασης των ως άνω αναφερόμενων αγωγών υδροδότησης (σε μήκος περίπου 9 χλμ), είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Μουζακίου και εξελίσσει σήμερα η νυν Δημοτική αρχή, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες δεδομένης της μεγάλης σοβαρότητας και χρησιμότητάς του για τους κατοίκους των οικισμών που αφορά.

Τόσο ο κ. Στάθης, όσο και ο κ. Ζυγογιάννης τόνισαν πως υπάρχει στενή συνεργασία του Δήμου Μουζακίου με το Σύνδεσμο Ύδρευσης, αλλά και ισχυρή πολιτική βούληση για την εκτέλεση του έργου σε σύντομο χρόνο. Μόλις τελειώσουν οι μελετητικές εργασίες θα γίνουν άμεσα επαφές με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα αρμόδια Υπουργεία για εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης.

Υπογραμμίζεται ότι από την αντικατάσταση των παλαιών αγωγών θα ωφεληθούν και οι Τοπικές Κοινότητες Καλογριανά, Αγία Τριάδα, Προάστιο, Σέρβωτά και Πεδινό του Δήμου Παλαμά, με τον οποίο θα γίνει το γρηγορότερο επαφή για συνεργατική προώθηση του έργου.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης