Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αντιμέτωποι με καταστροφές για μια ακόμη χρονιά οι αγρότες

ΤΟΠΙΚΑ02.07.2024 | 8:32 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται για μια ακόμη χρονιά πολλοί αγρότες του νομού, μπροστά στην έλευση μεγάλου πληθυσμού αγριογούρουνων. Ειδικά τις μέρες που διανύουμε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των συνθηκών καύσωνα, η παρουσία των αγριόχοιρων σε πεδινές περιοχές είναι έντονη.

Αγέλες αγριόχοιρων εμφανίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στα πεδινά της περιοχής, κατηφορίζοντας από ορεινά και ημιορεινά σημεία, προς αναζήτηση τροφής. Κι αν μέχρι προσφάτως είχαμε συνηθίσει την παρουσία αγριογούρουνων τις βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες, πλέον η ζέστη οδηγεί τα ζώα στην έλευση όλες τις ώρες του 24ωρου, προκειμένου να εντοπίσουν νερό και τροφή.

Οι αγρότες δηλώνουν απελπισμένοι καθώς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ζημιές κυρίως στα καλαμπόκια και τις δενδρόδεις καλλιέργειες. Οι καταστροφές που προκαλούν τα αγριογούρουνα στα καλαμπόκια είναι μεγάλες και ως γνωστό δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Κάτι ανάλογα ισχύει και στα δέντρα με τις μεγαλύτερες ζημιές να παρατηρούνται στις αμυγδαλιές, όπου ο καρπός βρίσκεται ελάχιστα στάδια πριν την συλλογή.

Για μια ακόμη χρονιά οι αγρότες καλούν τις αρμόδιες αρχές να αντιδράσουν άμεσα λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, ως προς την αποτροπή των ζημιών. Ζητούν ταυτόχρονα την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να καταβάλλονται οι αναγκαίες αποζημιώσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης