Τρίτη 27.02.2024 | Εορτάζουν: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης

Αντιπαράθεση Κοτζιά – Μπακογιάννη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15.06.2018 | 6:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αντιπαράθεση μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, σημειώθηκε στην Ολομέλεια με φόντο τις διαβουλεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Αφορμή στάθηκε αναφορά της κ. Μπακογιάννη, η οποία σημείωσε πως «παρακολουθώ τον υπουργό Εξωτερικών να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων. Σας προκαλώ, λοιπόν, τώρα να τα καταθέσετε όλα στα πρακτικά της Βουλής. Όλα όμως».

«Και μια και κάνετε τον κόπο, ας καταθέσετε και τους φακέλους των δικών σας συνομιλιών, κύριε υπουργέ. Εκτός κι αν έχετε κάτι να κρύψετε» είπε η κ. Μπακογιάννη, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κοτζιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών προσήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας για να απαντήσει στην κ. Μπακογιάννη και όταν έλαβε τον λόγο την κάλεσε να «πάρει πίσω τα λεγόμενά της ή να κάνει άρση της ασυλίας της στο Κοινοβούλιο».

«Εδώ είμαστε. Κάντε μου μήνυση. Εγώ θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου αμέσως» απάντησε η κ. Μπακογιάννη.

Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο, ο υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε πως «η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε την ύβρι για να αποπροσανατολίσει από τα χάλια του κόμματός της στο ζήτημα του Μακεδονικού – Σκοπιανού, ενώ ανέφερε πως όταν έγινε υπουργός, η κ. Μπακογιάννη αμφισβητούσε ότι είχε σπουδάσει.

«Αυτές τις αθλιότητες λέει, αυτές τις προπαγάνδες λέει για να μειώσει τους ανθρώπους. Πρέπει να ντρέπεται» συμπλήρωσε.

Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τον κ. Κοτζιά «να της κάνει μήνυση» γι’ αυτό που θέλει να αποδειχθεί, με τον ΥΠΕΞ να κάνει λόγο για «ψευδή δημοσιεύματα» σε ό,τι αφορά την επιστημονική του κατάρτιση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης