Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ10.09.2019 | 1:52 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το χαρτοφυλάκιο για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Έλληνας πρώην επίτροπος θα τοποθετούνταν σε θέση αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οπως ανακοίνωσε η εκλεγμένη πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο πρώην επικεφαλής υπεύθυνος Τύπου της Ομάδας Γιούνκερ θα είναι και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ένας από τους οκτώ αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αντιπρόεδροι αναλαμβάνουν, επίσης, ο Φρανς Τίμερμανς, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Γιόσεπ Μπορέλ, η Βέρα Γιούροβα, ο Μάρος Σέφκοβιτς και η Ντουμπάβκα Σούιτσα.

Προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι θα πρέπει να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την κ. Φον ντερ Λάιεν, η επιλογή των χαρτοφυλακίων έγινε καθώς επιθυμεί μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα λειτουργεί αποφασιστικά και θα παρέχει απαντήσεις. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προχώρησε μάλιστα στη δημιουργία χαρτοφυλακίου για την Άμυνα και της Διαστημική πολιτική για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ.

Στην πρώτη του δήλωση, ο κ. Σχοινάς αναφέρει πως είναι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνει να διοριστεί ως αντιπρόεδρος της ΕΕ για την Προστασία του Τρόπου Ζωής, χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει τη μετανάστευση, την ασφάλεια, την εργασία και την εκπαίδευση.

«Είμαστε έτοιμοι για δουλειά και περιμένουμε τη συζήτηση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πώς μπορούμε να μεταφράσουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες σε πραγματικά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους» προσθέτει.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης