Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το τέλος των εξετάσεων

ΤΟΠΙΚΑ15.06.2018 | 6:58 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Αντίστροφα ξεκίνησε να μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση των φετινών πανελληνίων εξετάσεων. Το πρωί της Παρασκευής οι υποψήφιοι από τα γενικά λύκεια επέστρεψαν στα 13 εξεταστικά κέντρα του νομού προκειμένου να διαγωνιστούν στα μαθήματα των Λατινικών, της Χημείας και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις κύλησαν ομαλά χωρίς να σημειωθούν προβλήματα. Από το νομό Τρικάλων δήλωσαν συμμετοχή 1.056 υποψήφιοι, από τους οποίους προσήλθαν να εξεταστούν 1.028 υποψήφιοι, απόντες 28, με την αποχή να κυμαίνεται στο 2,65%.

Τρεις περίπου ώρες μετά την έναρξη της εξεταστικής δοκιμασίας οι υποψήφιοι άρχισαν να εξέρχονται των εξεταστικών αιθουσών, η πλειονότητα των οποίων εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την θεματολογία των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Εύκολα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ήταν τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Ζητήθηκε από τους υποψήφιους η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από τα κείμενα του σχολικού βιβλίου. Οι ασκήσεις της γραμματικής δε δημιούργησαν προβλήματα, ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης. Στο σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που δε δημιουργούσε καμία δυσκολία.

Ιδιαίτερα απαιτητικά χαρακτηρίστηκαν τα θέματα στη Χημεία. Οι δυσχέρειες για τους υποψήφιους ξεκινούσαν από το Θέμα Β, ενώ ειδική δυσκολία είχαν το θέμα Γ1 και το τελευταίο υποερώτημα του Δ2.

Στα θέματα αυτού του επιπέδου μπορούσαν να ανταποκριθούν μόνο οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές, που διέθεταν συνδυαστική και δημιουργική σκέψη.

Απολύτως αναμενόμενα ήταν τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στα ερωτήματα που αφορούσαν στη θεωρία οι διατυπώσεις ήταν απολύτως σαφείς και οι απαντήσεις εντοπίζονταν εύκολα σε συγκεκριμένες σελίδες του σχολικού βιβλίου.

Οι ασκήσεις ήταν απλές και απαιτούσαν εφαρμογή γνώσεων τύπων από το σχολικό βιβλίο.

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη 19 Ιούνη με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης