Δευτέρα 03.10.2022 | Εορτάζουν: Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των καταστημάτων

ΤΟΠΙΚΑ28.04.2020 | 12:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αντίστροφα ξεκίνησε να  μετρά ο χρόνος για την επαναλειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων, τόσο σε επίπεδο της πόλης των Τρικάλων, όσο και επίπεδο νομού. Τα καταστήματα μέχρι τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται να ανεβάσουν ρολά στις 4 Μάϊου.

Από την πλευρά τους οι Τρικαλινοί έμποροι ετοιμάζονται να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης της πανδημίας, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία των εργαζομένων και των καταναλωτών.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων αναμένει τις οδηγίες από τους ειδικούς. Από τη στιγμή που θα εκτιμήσουν ότι μπορούν να ανοίξουν, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν. Θα εναρμονιστούν σε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο 100%.

Ο εμπορικός κόσμος αναμένει τις οδηγίες. Θα υπάρχουν σίγουρα μέτρα. Πρέπει να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων και των καταναλωτών. Οι συναλλαγές να γίνονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Δεν γνωρίζουν ωστόσο πώς μπορεί να διασφαλιστεί αυτό. Ενδεχομένως να επιτρέπεται κίνηση στα καταστήματα ανάλογα με τα τετραγωνικά, να ληφθούν μέτρα για την προστασία του προσωπικού, με γάντια και μάσκες, να υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά.

Ο εμπορικός κόσμος βλέπει να συσσωρεύονται τα χρέη όσο τα καταστήματα μένουν κλειστά, αλλά προέταξε την προστασία της δημόσιας υγείας. Σήμερα γνωρίζει ότι η επιστροφή θα αφορά σε μία νέα πραγματικότητα. Οι έμποροι από την πλευρά τους σημειώνουν ότι θα πρέπει να επανακαθορίσουν γενικότερα τη στρατηγική και τον ρόλο τους στην αγορά».

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εσαεί, ισχυρίζονται δηλώνοντας ότι απαιτείται να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και ανέργων πάντως λειτουργούν σαν ασπιρίνη. Χρειάζεται να πέσουν σοβαρά χρήματα για την επανεκκίνηση. Οι επιχειρήσεις να έχουν κεφάλαια για να ξεκινήσουν εκ νέου δραστηριότητα.

Να υπάρχει περίοδος χάριτος. Απαιτούνται όμως κεφάλαια κίνησης, ώστε οι επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους και να τα αποπληρώσουν όταν η πορεία της οικονομίας το επιτρέψει.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά η κυβέρνηση φαίνεται να προτίθεται να προχωρήσει στο άνοιγμα μικρών εμπορικών καταστημάτων στις 4 Μαΐου. Την ίδια ημερομηνία αναμένεται να ανοίξουν και τα κουρεία και κομμωτήρια, φυσικά με κανόνες λειτουργίας για το προσωπικό, όπως η αναγκαστική χρήση μάσκας και γαντιών.

Για τα πολυκαταστήματα, που θα ακολουθήσουν αργότερα, εξετάζεται ακόμη και περιορισμός του αριθμού πελατών ανά όροφο ανάλογα με την έκταση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης