Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Αντίστροφη μέτρηση για τον EastMed

ΠΟΛΙΤΙΚΗ02.01.2020 | 1:18 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι τις 18:30, όταν και θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Τη συμφωνία θα υπογράψουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και οι ομόλογοί του, από το Ισραήλ, Yuval Steinitz και από την Κύπρο, Γιώργος Λακκοτρύπης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας για τον EastMed.

Υποδεχόμενος τον κύπριο πρόεδρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας τον αγωγό EastMed «ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό έργο το οποίο έρχεται ως επιστέγασμα μίας ουσιαστικής τριμερούς συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας και όχι μόνο».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε «ιστορικό γεγονός» την υπογραφή της συμφωνίας, «που θέτει τις βάσεις της εμπράκτου επιδίωξης από την αρχή όταν ξεκινήσαμε τις τριμερείς συνεργασίες. Δηλαδή, να υπάρξει συνεργασία και όχι αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή ιδιαίτερα όσο αφορά τα θέματα ενέργειας ή οτιδήποτε μπορεί να συνδέσει τα κράτη της περιοχής». «Έτσι, πραγματικά είναι μια σημαντική ιστορική ημέρα και οι συνομιλίες που θα έχουμε μαζί αλλά και εν συνεχεία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ νομίζω ότι θέτουν τις βάσεις για την παραπέρα ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία με τα κράτη της μέσης ανατολής», πρόσθεσε ο Κύπριος πρόεδρος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ