Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Αντίστροφη μέτρηση για τον προϋπολογισμό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ26.09.2018 | 5:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με προβλέψεις για υπερπλεόνασμα και με γκρίζα ζώνη για την περικοπή ή μη των συντάξεων κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ενσωμάτωση των περικοπών στο προσχέδιο ώστε, κατόπιν συμφωνίας με τους δανειστές να απαλειφθεί στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού στις 21 Νοεμβρίου και αφού νωρίτερα στις 15 Οκτωβρίου το σχέδιο υποβληθεί στην Κομισιόν, όπως συμβαίνει για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως κανένας στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών για τις τελικές αποφάσεις επί του προσχεδίου.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το Eurogroup αναφέρουν ότι το θέμα των συντάξεων και ευρύτερα η αξιολόγηση της μεταμνημονιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας αλλά και η αξιολόγηση της τήρησης ή μη των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί θα συζητηθούν στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης