Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Αντίθετοι με τις νέες συμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ δηλώνουν οι γιατροί

ΕΛΛΑΔΑ04.06.2018 | 4:45 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την αντίθεσή του τόσο με τις συμβάσεις των γιατρών ειδικοτήτων με τον ΕΟΠΥΥ, όσο και με τις ρυθμίσεις που προωθούνται και αφορούν τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και τη λειτουργία των επιστημονικών εταιρειών, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Το ΔΣ του ΠΙΣ, κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, αποφάσισε μεταξύ άλλων να δηλώσει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας την αντίθεσή του με τον τρόπο διαμόρφωσης των νέων συμβάσεων των ιατρών -πλην οικογενειακών- με τον ΕΟΠΥΥ, μετά την πρόσκληση του υπουργείου για συνάντηση Ομάδας Εργασίας υπουργείου Υγείας και ΠΙΣ. Η πρόσκληση αφορά τη διαμόρφωση των όρων και προϋποθέσεων των νέων συμβάσεων ιατρών, λοιπών ειδικοτήτων, πλην οικογενειακών ιατρών.

Συγκεκριμένα, για να προχωρήσει η συζήτηση της Ομάδας Εργασίας, ο ΠΙΣ ζητά να απαντηθεί από το υπουργείο Υγείας εάν υπάρχει διάθεση από την πολιτική ηγεσία σύγκλησης με τις θέσεις του ΠΙΣ για συλλογική σύμβαση μεταξύ του ΕΟΠΥΥ, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με ελεύθερη επιλογή γιατρού, κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή, αξιοποίηση του εξωνοσοκομειακού ιατρικού δυναμικού της χώρας και κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού σε επισκέψεις.

Επίσης ζητά αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους οικογενειακούς γιατρούς με απάλειψη του gatekeeping και ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να καλύψει τις ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές των γιατρών με τους οποίους θα συμβληθεί.

Τέλος, ο ΠΙΣ δεν θέλει να προχωρήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση – Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες – ΚεΣΥ, με τις θέσεις εστάλησαν στις Ιατρικές Εταιρίες και ζητά τη διατήρηση της διοικητικής-οικονομικής-επιστημονικής αυτοτέλειας και της νομικής μορφής των Ιατρικών Εταιρειών με διατήρηση της επωνυμίας τους και τη διατήρηση του ρόλου του ΚεΣΥ ως γνωμοδοτικού οργάνου και όχι ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης