Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Αντίθετοι οι έμποροι στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου

ΤΟΠΙΚΑ22.11.2022 | 6:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την αντίθεσή τους, στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων εκφράζουν οι Τρικαλινοί και οι Θεσσαλοί έμποροι. Οι αντιδράσεις εντείνονται μπροστά στην λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Μάλιστα η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας εξέδωσαν ανακοίνωση καλώντας τους εμπόρους να μην λειτουργήσουν τα καταστήματά τους την Κυριακή.

Με την 3η ανακοίνωση και τροπολογία που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν αιφνιδιάζει πλέον κανένα. Πρόκειται για μια «κατά παραγγελία» απόφαση που εξυπηρετεί συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις παρότι το σύνολο της αγοράς την απορρίπτει ως αχρείαστη.

Ενώ χρειάστηκαν σχεδόν 10 χρόνια για να κατανοήσει η πολιτεία ότι οι οριζόντιες παρεμβάσεις στην αγορά όπως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν ωφελούν τους καταναλωτές και τελικά να τις καταργήσει, εμμένει σε λάθος αποφάσεις που το μόνο που προσφέρουν είναι η αύξηση της τιμής των προϊόντων.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να σεβαστεί τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και να πάρει πίσω την απαράδεκτη τροπολογία. Έτσι κι αλλιώς μπορεί να βρει εύκολα μια ευφάνταστη δικαιολογία!

Η Κυριακάτικη αργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση της.

Για το λόγο αυτό, προτείνουμε στα μέλη μας, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.».

Την ανακοίνωση την υπογράφουν όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας και η οποία κοινοποιείται σε όλους τους εμπόρους των Θεσσαλικών πόλεων και περιοχών.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης