Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σε απόγνωση οι Τρικαλινοί έμποροι φορτηγών αυτοκινήτων

«Απειλούμαστε με λουκέτο»

ΤΟΠΙΚΑ16.05.2024 | 9:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε οικονομική ασφυξία οδηγούνται οι Τρικαλινοί έμποροι φορτηγών αυτοκινήτων, καθώς αδυνατούν να εμπορευτούν φορτηγά περασμένων ετών, μετά από την εφαρμογή διοικητικών αποφάσεων και νομικών ρυθμίσεων.

Ζήτημα που έχουν θέσει στους αρμοδίους, εδώ και έναν χρόνο, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια να εισακουστούν, ώστε να δοθεί λύση, στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Οι Τρικαλινοί έμποροι φορτηγών αυτοκινήτων είναι σε απόγνωση, ενώ πριν λίγες ημέρες απέστειλαν υπόμνημα προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπου θέτουν – για ακόμα μια φορά – τα αίτημα τους, πριν οδηγηθούν στον αφανισμό.

«Εδώ και έναν χρόνο έχουμε καταθέσει τα αιτήματα μας, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων Φορτηγών Αυτοκινήτων ν. Τρικάλων Γιώργος Μπαταβάνης, μεταφέροντας την αγανάκτηση των συναδέλφων του, αλλά και την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα.

Επόμενη μέρα που φαντάζει δυσοίωνη, αφού τονίζουν ότι οι  πωλήσεις των αυτοκινήτων που εμπορεύονται έχουν μειωθεί κατακόρυφα, κατά το πρώτο πεντάμηνο του  2024, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

«Έχει μειωθεί ο τζίρος μας, κατά 50%» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Σωματείου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τις κινητοποιήσεις.

Μεγαλύτερη αγορά φορτηγών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Ο ν. Τρικάλων αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά φορτηγών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, καθώς οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, ανέρχονται σε 50!

Οι έμποροι σημειώνουν ότι ο αφανισμός δεν απειλεί μόνον τις δικές τους επιχειρήσεις, αλλά ένα ευρύτερο φάσμα επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αυτοκινήτου.

«Με την πτώση του τζίρου μας επηρεάζονται και άλλες επιχειρήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της περιοχής» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Θοδωρής Παπακώστας και πρόσθεσε : «Απειλούμαστε με κλείσιμο, συμπαρασύροντας και τις υπόλοιπες εμπορικές δραστηριότητες με τις οποίες συνεργαζόμαστε και οι οποίες ζουν από εμάς, δηλαδή μηχανικών φορτηγών αυτοκινήτων, φανοποιείες, επιχειρήσεις ελαστικών, κ.λπ.».

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου διεμήνυσε ότι αυτή τη φορά οι κινητοποιήσεις θα είναι πιο δυναμικές, ενώ εξαπέλυσε πυρά προς την Κυβέρνηση για την στάση που κρατά έως τώρα απέναντι τους.

Σήμερα το βράδυ, αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμπόρων Φορτηγών Αυτοκινήτων ν. Τρικάλων, οπότε θα αποφασιστούν και οι επόμενες κινήσεις.

Ευαγγελία Κάκια

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης