Κυριακή 03.12.2023 | Εορτάζουν: Γλυκέριος, Γλυκερός

Απεργούν από 23 μέχρι τις 25 Μαΐου οι μικροβιολόγοι

ΤΟΠΙΚΑ21.05.2019 | 7:02 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Οι Ιατροί-Μικροβιολόγοι του Νομού μας θα απεργήσουν στις 23,24 και 25 Μαΐου 2019. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων «η στήριξη όλων μας στις κινητοποιήσεις τους είναι απολύτως αναγκαία και κρίσιμη, γιατί το παράλογο και άδικο claw back οδηγεί στο κλείσιμο των Ιατρείων τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο σύνολο των γιατρών της χώρας.

Πρέπει να εξηγήσουμε στους ασθενείς και συμπολίτες μας το δίκαιο των κινητοποιήσεων και την εφεύρεση της ‘‘αρπαγής’’ με το claw back ως αναγκαστικό τρόπο κλεισίματος των λογαριασμών του κράτους με ιδιώτες παρόχους.

Ο Ι.Σ.Τ συμπαρίσταται στον αγώνα των συναδέλφων Μικροβιολόγων και ενημερώνει τους πολίτες του Νομού μας ότι η τριήμερη απεργία, είναι κραυγή αγωνίας για το μέλλον τους».

Όπως εξηγούν οι γιατροί, εδώ και καιρό οι υπηρεσίες που παρέχονται από τον ΕΟΠΥΥ είναι εις βάρος των μικροβιολόγων δεδομένου ότι με τις υποχρεωτικές εκπτώσεις, τα χρήματα που τελικά εισπράττουν οι γιατροί δεν καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των εργαστηρίων.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά, «Οι εξετάσεις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ γίνονται με ζημιά από τα εργαστήρια. Οι τιμές ΦΕΚ μειώνονται αρχικά κατά 50%, και στη συνέχεια με τις υποχρεωτικές εκπτώσεις ισοδυναμούν σε περικοπές της τάξης του 70%.Με αυτά που απομένουν αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης