Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Απεργούν από τη Δευτέρα οι Μικροβιολόγοι – Βιοπαθολόγοι του Νομού Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ07.06.2019 | 8:21 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Απεργούν από αρχή της εβδομάδας οι μικροβιολόγοι και βιοπαθολόγοι του νομού Τρικάλων με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.

Σε επιστολή τους απευθύνονται στους Τρικαλινούς αναφέροντας τα εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες, για επτά συνεχόμενα έτη, οι εργαστηριακοί ιατροί υφίστανται τη συστηματική κοροϊδία από την πλευρά του υπουργείου υγείας. Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά τού ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται.

Οι περικοπές, μαζί με το rebate και το  claw back, ξεπερνούν το 70%.  Αυτό οδηγεί σε συστηματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, κλείσιμο των εργαστηρίων, στερώντας έτσι από τους πολίτες τις εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις, που τόσο έχουν ανάγκη.

Για τους λόγους αυτούς απέχουμε και κλείνουμε τα ιατρεία μας από Δευτέρα 10/06/2019 και επ’ αόριστο»

Τα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου ξεκινούν από την αρχή της κρίσης. Με τις αλλαγές που έγιναν στις συμβάσεις αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως επιστημονικός κλάδος, πολλές φορές κινδύνευσαν με οικονομική καταστροφή δεδομένου ότι πρόκειται για ιατρικά εργαστήρια με σημαντικά κόστη που αφορούν αντιδραστήρια κοκ.

Από το πρώτο μνημόνιο λοιπόν, ήταν ο κλάδος που πολλές φορές μπήκε σε απεργιακό ρυθμό θέλοντας να λύσει θέματα με το υπουργείο υγείας. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η επικείμενη κινητοποίηση δεδομένου ότι θα επηρεάσει άμεσα τους ασφαλισμένους και την υγεία τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης