Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Από 10 Ιουλίου οι εγγραφές στη Σχολή Ξυλογλυπτικής Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ07.07.2024 | 8:33 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Από τις 10 Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσουν οι  εγγραφές στις δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) του ΕΛΓΟ – Δήμητρα.

Ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα προσφέρει σπουδές για μια σύγχρονη Αγροτική Επαγγελματική Εκπαίδευση σε νέους κάτοχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Το έτος κατάρτισης 2024-2025 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, έξι ΣΑΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες: Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, με τις παρακάτω επτά (7) ειδικότητες:

Τρικάλων –  Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας: Τεχνικός Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογές σε Ξύλινες Κατασκευές

Ιωαννίνων – Γαλακτοκομική Σχολή: Τεχνικός Γαλακτοκομίας-Τυροκόμος

Ηρακλείου – Γεωργική Σχολή Μεσσαράς: Τεχνικός Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό Κάλυψη

Κορίνθου –  Γεωργική Σχολή Νεμέας: Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας

Λάρισας – Αβερώφειος Γεωργική Σχολή: Διαχειριστής Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων, Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανήματων

Αττικής, στο Κτήμα Συγγρού Αμαρουσίου: Τεχνικός Κηποτεχνικών Εφαρμογών και Έργων Πρασίνου

Η υποβολή της αίτησης

Οι υποψήφιοι υποβάλουν την αίτηση επιλογής ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Κράτους, ακολουθώντας τη διαδρομή: www.gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ → Εγγραφή στη Σ.Α.Ε.Κ. …….(ειδικότητα ……..), ή επιλέγοντας την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio και στη συνέχεια τη Σ.Α.Ε.Κ. και την ειδικότητα.

Για την εισαγωγή στην εφαρμογή υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης απαιτούνται οι κωδικοί TAXISnet.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί 5 εξάμηνα:

-4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και

-1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης

Η πρακτική άσκηση

Οι καταρτιζόμενοι δύναται να υλοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε δομές του ΕΛΓΟ – Δήμητρα με αρμοδιότητες και αντικείμενα συναφή με την ειδικότητα της ΣΑΕΚ φοίτησης.

Με δαπάνες του ΕΛΓΟ – Δήμητρα παρέχεται δωρεάν στέγαση και σίτιση, σε ορισμένο αριθμό σπουδαστών ανά ΣΑΕΚ. Η παροχή δεν αφορά στη ΣΑΕΚ Αττικής – Κτήμα Συγγρού Αμαρουσίου.

Στους αποφοίτους των Σ.ΑΕΚ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) του ν. 4763/2020, που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ, για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης