Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Από 5 έως 8 τρισ. κυβικά το φυσικό αέριο στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ28.02.2019 | 3:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κοίτασμα φυσικού αερίου από 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια στον «Γλαύκο» ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ΑΟΖ στον στόχο «Γλαύκο». Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα δήλωσε ο Κύπριος υπουργός.

Δυο μήνες μετά την έναρξη εργασιών εντός του τεμαχίου 10 κυβέρνηση και ExxonMobil ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα από τις γεωτρήσεις σε Γλαύκο και Δελφυνη. Για τον δεύτερο στόχο ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε στήλη ΦΑ 133 μέτρων και βάση των αναλύσεων εκτιμάται ότι πρόκειται για ταμιευτήρα αρίστης ποιότητας

Είμαστε ενθαρρυμένοι από το αποτέλεσμα, θα περάσουμε τους επόμενους μήνες αναλύοντας τα αποτελέσματα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil κ. Aspray.

«Θα δούμε και μελλοντικές προοπτικές που αναπτύσσονται». Δεν έχουν αποκλειστεί προτάσεις ακόμη και για μεταφορά ΦΑ μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε. Οι επόμενοι μήνες θα αφιερωθούν στην ανάλυση δεδομένων. Πρέπει να δούμε πολλαπλούς παράγοντες όπως η ποιότητα.

«Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι να μην βρεις κάτι. Τώρα είναι επιτυχία που βρήκαμε και σε σχέση με τα ευρήματα και δεν υπάρχουν τεμάχια που μπορεί να συναντήσει κανεις με τέτοια ποσότητα. Δεν είμαστε εστιασμένοι στο 10 μόνο αλλά την ευρύτερη περιοχή. Το 2020 θα συνεχιστούν οι εργασίες. Είναι μια καταπληκτική εξέλιξη για όλη την Κύπρο», σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη εντός της ΑΟΖ και τους επόμενους μήνες όπως ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης θα εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ποσότητα ΦΑ. Ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε επίσης πως στην πρώτη γεώτρηση στον στόχο «Δελφυνη» δεν εντοπίστηκε ποσότητα ΦΑ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης