Κυριακή 27.11.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Από διφθερίτιδα πέθανε ο 8χρονος σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

ΕΛΛΑΔΑ06.12.2019 | 5:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Από διφθερίτιδα πέθανε τελικώς ο 8χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα το παιδί είχε προσβληθεί από τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τη Μεγάλη Βρετανία.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα Πέμπτη 5.12.2019, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις. Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας“.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με αφορμή αυτό το σποραδικό, όπως αναφέρει περιστατικό, τονίζει για μια ακόμη φορά τη σημασία του εμβολιασμού σε παιδιά και ενήλικες για τη διφθερίτιδα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Τα εμβόλια

Τα τελευταία τρία χρόνια το αγόρι ζούσε με ανάδοχη οικογένεια.

Κατά δήλωση της οικογένειας, και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τα ιδρύματα, το παιδί είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά της διφθερίτιδας, του τετάνου και του κοκκύτη.

Αλλά και από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας ανέφεραν οι αρμόδιοι ότι το παιδί είχε λάβει τις πέντε δόσεις του εμβολίου μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, όπως ορίζεται στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης