Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Από τα υψηλότερα ποσοστά συγκέντρωσε η ΝΔ στο νομό

ΤΟΠΙΚΑ22.05.2023 | 6:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Από τα μεγαλύτερα ποσοστά της χώρας που ξεπέρασε το 45% κατέλαβε το κόμμα της ΝΔ, στα Τρίκαλα, στις εκλογές της Κυριακής. Η πρωτιά και η νίκη της ΝΔ και σε επίπεδο νομού χαρακτηρίστηκε σαρωτική, καθώς ακόμη και κοινότητες που σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε σημαντικά ποσοστά, παραδόθηκαν στην ΝΔ κι βάφτηκαν γαλάζια.

Σε επίπεδο νομού η αύξηση που έλαβε το κόμμα σε σχέση με τις εκλογές του 2019, ήταν μικρή, αγγίζοντας μόλις το 0,66%. Ωστόσο το ποσοστό του 45,06% που έλαβε σε επίπεδο νομού είναι μεταξύ των υψηλότερων σε επίπεδο επικράτειας.

Συνολικά η ΝΔ συγκέντρωσε 37.709 ψηφοδέλτια εκλέγοντας ένα βουλευτή, τον Κώστα Σκρέκα. Το σύστημα της απλής αναλογικής, είχε ως συνέπεια να μην ληφθεί άλλη έδρα παρότι μέχρι και τις 11 περίπου το βράδυ της Κυριακής σε επίπεδο νομού την έδρα την κατείχε η ΝΔ και η οποία κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ.

Για πρωτοφανή νίκη έκαναν λόγο στελέχη του κόμματος που δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους από το αποτέλεσμα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης