Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Από την καρδιά, ως την καρδιά…

ΤΟΠΙΚΑ02.06.2018 | 2:11 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τους συναντήσαμε στο χώρο όπου άρχισε να υλοποιείται η ιδέα της έκδοσης μιας εφημερίδας. Ο λόγος για τους μαθητές του  Homework και της εκπαιδευτικού Ματίνας Κυραλέου, που για ακόμη μια φορά έβαλαν τα δυνατά τους, δούλεψαν σκληρά και κατάφεραν όχι μόνο να εκδώσουν τελικά ένα ακόμη τεύχος της μαθητικής εφημερίδας τους, αλλά και να προσφέρουν σημαντική οικονομική στήριξη μέσα από την πώλησή της. Αυτή τη φορά ο Σύλλογος αυτός ήταν «Η Καρδιά του Παιδιού». Μια κίνηση λοιπόν, που ξεκίνησε από τα βάθη της καρδιάς των παιδιών, και άγγιξε την καρδιά κάποιων παιδιών που χρειάζονται τη στήριξη όλων μας για να μπορέσουν να κερδίσουν τη μάχη για την ίδια τους τη ζωή.

Οι  Αθηνά Πλεξίδα, Εύη Γκίκα, Ρένια Παλιούρα, Ραφαηλία Μανθελα, Ελένη Αρμάγου, Εβίτα Μπαλτου, Βιολέτα Καρκατσέλα και Γιώργος Μπαλτος, η δασκάλα τους Ματίνα Κυραλέου καθώς και η κα Ζιώγα Ξανθή, παρέδωσαν στην Μαρθα Γκανια από το Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού» δε μια λιτή εκδήλωση. Τα παιδιά όχι μόνο έκαναν την κίνηση της προσφοράς, αλλά ενδιαφέρθηκαν, ρώτησαν και τους δόθηκαν όλες οι πληροφορίες, από τη Μάρθα Γκανια, τόσο για τις παθήσεις της καρδιάς που μπορούν να απειλήσουν τη ζωή των παιδιών και να τους βάλουν σε μια ατελείωτη περιπέτεια υγείας, αλλά και για το ρόλο του Συλλόγου στο να βοηθά τις οικογένειες των παιδιών αυτών μέσα από οικονομική στήριξη αλλά και δίνοντας και ανεκτίμητες συμβουλές σε αυτό το δύσκολο ταξίδι που ξεκινούν πολλές φορές ξαφνικά, και που κανείς δεν ξέρει που θα τους οδηγήσει.

Το σημαντικό και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στην περίπτωση του 1ου τεύχους της εφημερίδας των παιδιών με τίτλο «Homework Times» που τα χρήματα είχαν δοθεί στη Φλόγα,  είναι ότι όχι μόνο ανοίγει η αγκαλιά στήριξης, αλλά και σπάνε τα ταμπού που θέλουν τα παιδιά να μην γνωρίζουν τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζουν συνομήλικοί τους . Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιούνται και μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά και από την καρδιά τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης