Τετάρτη 30.11.2022 | Εορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα

Από την Πέμπτη η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών

ΤΟΠΙΚΑ04.07.2018 | 2:08 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Στα λύκεια αποφοίτησής τους προσέρχονται τις τελευταίες μέρες οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που θα τους ανοίξει το δρόμο για την κατάθεση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Πλέον όσοι από τους υποψηφίους απέκτησαν το  κωδικό έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στο μηχανογραφικό, όχι όμως να οριστικοποιήσουν την υποβολή του, μιας αυτό μπορεί να συμβεί από αύριο Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16 Ιουλίου και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Όπως τονίζουν υποψήφιοι αλλά και εκπαιδευτικοί η σύνταξη του μηχανογραφικού δελτίου δεν είναι εύκολη υπόθεση, απαιτεί χρόνο και σκέψη καθώς ένα λάθος μπορεί να αλλάξει πολλά στην ακαδημαϊκή πορεία και μόρφωση των υποψηφίων.

Δεν παραλείπουν  να συστήσουν προσοχή στους υποψηφίους και πριν την οριστική υποβολή να μελετήσουν και να έρθουν σε διάλογο με γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς των κέντρων συμβουλευτικής.

Όπως προαναφέρθηκε η διαδικασία ολοκληρώνεται την Δευτέρα 16 Ιουλίου. Αμέσως μετά, το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει την διαδικασία καταγραφής και εξέτασης των στοιχείων και των επιλογών των υποψηφίων, ενέργειες που θα ολοκληρωθούν μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Με την ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας αναμένεται η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων που προσδιορίζεται στα μισά του τρίτου δεκαημέρου του Αυγούστου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης