Πέμπτη 05.08.2021 | Εορτάζουν: Νόννα, Νόνα

Από το μπλοκάκι του Σημίτη στο «Μαζί» του Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ10.07.2019 | 6:50 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Από τις ημέρες της πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη έχει μείνει ως μνημειώδες το μικρό του μπλοκάκι, στο οποίο σημείωνε τις παρατηρήσεις του κατά τις συναντήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη.

Αυτό το μπλοκάκι εμπεριείχε τον προγραμματισμό της κυβέρνησης.

Βάσει αυτού δίνονταν οι εντολές στους υπουργούς και απ’ αυτές τις σημειώσεις θα έπρεπε να αξιολογηθεί το έργο τους.

Οι μετέπειτα πρωθυπουργοί ήταν πιο… large.

Ούτε μπλοκάκι και ίσως κάποιοι απ’ αυτούς, ούτε καν… πρωθυπουργοί.

Ας είναι… Ήρθε ξανά, σήμερα, η ώρα για έναν πρωθυπουργό, ο οποίος, ούτε χρησιμοποιεί το όποιο επικοινωνιακό του χάρισμα για να διαχειριστεί πραγματικά προβλήματα, τα οποία θέλουν πραγματικές λύσεις, ούτε ποντάρει στην… «αυτορρύθμιση» ως τρόπο διακυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το… καλημέρα της πρωθυπουργίας του, έδειξε ότι θα είναι ένας «σφιχτός» πρωθυπουργός.

Κάτι σαν CEO πολυεθνικής που θα αξιολογεί υπουργούς και υφυπουργούς βάσει πραγματικών αποτελεσμάτων.

Για να ακριβολογούμε, αυτό έδειξε ότι θέλει να κάνει παρουσιάζοντας, μάλιστα, το πληροφοριακό σύστημα «ΜΑΖΙ», το οποίο θα καταγράφει την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους υπουργούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νέο πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ, το οποίο θα παρακολουθεί οριζόντια τις δράσεις των υπουργείων και της κυβέρνησης συνολικά. Επιπρόσθετα, η απόφαση να συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία μόνο των υπουργών και χωρίς τηλεοπτικές κάμερες, αποτελεί ένα πρόσθετο μήνυμα του νέου πρωθυπουργού, ο οποίος φαίνεται πως έχει κατανοήσει ότι δεν υπάρχει ανοχή για άλλες καθυστερήσεις και αστοχίες.

Δεν υπάρχει ανοχή από τους πολίτες, η πλειοψηφία των οποίων του έδωσαν την αυτοδυναμία που ζήτησε, για να γκρεμίσει ο ίδιος τα διαχωριστικά τείχη μεταξύ υποσχέσεων και πράξεων που συνήθως υψώνονται ανάμεσα στην προεκλογική και μετεκλογική περίοδο, στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop