Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Απόφαση για παράταση συμβάσεων στο Δήμο Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ25.06.2019 | 1:09 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στην παράταση των συμβάσεων δεκάδων εργαζομένων προχωρά ο δήμος Πύλης με τροποποίηση της σχετικής απόφασης του δημάρχου και με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του δήμου που καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τους εν λόγω εργαζομένους.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε και στο Διαύγεια και αφορά 43 εργαζόμενους σε διάφορους τομείς των δημοτικών υπηρεσιών. Από τις διοικητικές υπηρεσίες, υπηρεσίες καθαριότητας, βοηθητικό προσωπικό κ.α. , εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ και μέσω ΕΣΠΑ, παίρνουν με βάση την απόφαση του δημάρχου παράταση στις συμβάσεις τους, και παρά την προεκλογική περίοδο.

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των συμβασιούχων φτάνει με την απόφαση αυτή μέχρι 21 Οκτωβρίου ενώ μία περίπτωση, αφορά σύμβαση που θα διαρκέσει μέχρι και αρχές Δεκεμβρίου. Το κόστος της επέκτασης των συμβάσεων, όπως επισημαίνει η σχετική απόφαση, βαρύνει τον ΟΑΕΔ ενώ μετά τη λήξη τους, οι εργαζόμενοι, απολύονται χωρίς καμία αποζημίωση.

Όλα αυτά με βάση σχετικού ΦΕΚ που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με το οποίο, παρατάθηκε το πρόγραμμα για τέσσερις μήνες που αφορά την προώθηση της απασχόλησης μέσω κοινωφελούς χαρακτήρα.  Η τετράμηνη παράταση, φαίνεται να εξυπηρετεί το να μην υπάρχουν χρονικά κενά μεταξύ των δύο προγραμμάτων που αφορούν τους δήμους.

Η απόφαση αυτή βέβαια, αφορά όλους τους δήμους που απασχολούν με κοινωφελή εργασία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης