Δευτέρα 15.08.2022 | Εορτάζουν: Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Τάκης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Νάγια, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω,Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος,Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Μαριάντζελα, Μαρινέλα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Ηλιοστάλακτη, Καθολική, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια,Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά

Απόφαση στα νησιά από την εφορία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21.06.2019 | 5:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με αεροπλάνα και πλοία καταφθάνουν οι «ράμπο» της εφορίας στους τουριστικούς προορισμούς προκειμένου να «ξεσκονίσουν» τα μαγαζιά που δεν κόβουν αποδείξεις.

Τουριστικές εγκαταστάσεις, καταλύματα, εστίαση θα έχουν την τιμητική τους και το 85% των ελέγχων θα γίνει εντός επαγγελματικών εγκαταστάσεων, κοινώς θα ξεκινάνε από τις αποδείξεις και θα φτάνουν ως τα φορολογικά βιβλία.

Πρώτοι στη λίστα βρίσκονται όσοι πιάστηκαν πέρσι στη φάκα, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν είναι υπότροποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από την 1η Ιουνίου έως και τις 31 Οκτωβρίου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν συνολικά τουλάχιστον 50.500 φορολογικοί έλεγχοι. Το σχέδιο προβλέπει ότι τουλάχιστον 43.000 έλεγχοι ή ποσοστό 85% θα είναι επιτόπιοι, δηλαδή θα πραγματοποιηθούν στην επαγγελματική εγκατάσταση των ελεγχόμενων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, τουλάχιστον το 70% των ελέγχων πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκτός εντοπιότητας των ελεγκτών, δηλαδή εκτός των περιοχών που εργάζονται στη φορολογική διοίκηση. Για παράδειγμα, οι ελεγκτές που εργάζονται στην Κρήτη θα πραγματοποιούν ελέγχους στα νησιά των Κυκλάδων και αντίστροφα.

Το πρόστιμο στις περιπτώσεις μη έκδοσης περισσότερων από 10 αποδείξεων ή αξίας άνω των 500 ευρώ είναι η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 48 ώρες, ενώ η διάρκεια της αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας αυξάνεται σε περίπτωση υποτροπής ή άρνησης ελέγχου που μπορεί να φθάσει ακόμη και τον ένα μήνα.

Εκτός από το «λουκέτο» επιβάλλεται και χρηματικό πρόστιμο που δεν μπορεί να είναι κατώτερο, αθροιστικά ανά φορολογικό έλεγχο, των 250 ευρώ, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης απλογραφικού λογιστικού συστήματος και 500 ευρώ, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης διπλογραφικού λογιστικού συστήματος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης