Σάββατο 10.06.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αποφασίζουν για τη σέντρα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ23.11.2020 | 7:54 μμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Στους επιστήμονες περνάει πλέον ο λόγος, όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος της SL2.
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε η πληροφόρηση ότι μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, προκειμένου να μπορέσουν πριν τα Χριστούγεννα να δώσουν τους πρώτους αγώνες πρωταθλήματος, ενώ υπήρξε και μία διαρροή ότι το κύπελλο Ελλάδος θα αρχίσει και αυτό στις 15/12.
Ωστόσο, το παραπάνω σενάριο μόνο σίγουρο δεν είναι, καθώς τα κρούσματα παραμένουν πολύ υψηλά και οι λοιμωξιολόγοι καλούνται πλέον να πάρουν τις αποφάσεις τους, για το αν η SL2 και η FL θα παραμείνουν στον “πάγο” ή αν επιτέλους θα ανάψει το πράσινο φως για σέντρα.
Οι περισσότερες ομάδες επιθυμούν διακαώς την έναρξη, αλλά από την άλλη η δημόσια υγεία προέχει και δεν πρόκειται να ξεκινήσει τίποτα, εάν οι ομάδες δεν εγγυηθούν την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και τη διεξαγωγή τεστ κορωνοιού κάθε εβδομάδα.
‘Οπως και να έχει μέσα στις επόμενες ημέρες οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν και θα αποφανθούν επί του θέματος.

Η κρίσιμη συνεδρίαση γων λοιμωξιολόγων

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, η οποία καλείται να εισηγηθεί σχετικά με την έναρξη των πρωταθλημάτων, αναμενόταν χθες βράδυ να πραγματοποιήσει μία πρώτη συνεδρίαση επί του μείζονος αυτού θέματος.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του SportFM Πάτρας, θα υπήρχε προσωπική παράσταση στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων από τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ κ. Μπουτσικάρη και εκπρόσωπο της ΕΠΟ όπου θα ζητήσουν να δοθεί το “πράσινο φως” για επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις και άμεσα στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Στη Σούπερ Λιγκ 2 εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία και εκτιμούν ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα γίνει η έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Mπαντής: “Να ξεκινήσουν άμεσα SL2 και FL”

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, ήταν καλεσμένος στην “Ώρα των Πρωταθλητών” στα κανάλια της Nova και αναφέρθηκε στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές για την καριέρα τους, όσο τα πρωταθλήματα της SL2 και της FL δεν ξεκινούν.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαντής τόνισε (απόδοση SoccerPlus):

Για τη συμβολική κίνηση των παικτών της SL1, που καθυστέρησαν τη σέντρα των αγώνων στην 9η αγωνιστική: «Εμείς περιμέναμε τη σέντρα των αγώνων για ένα λεπτό. Οι συνάδελφοί μας από τη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία περιμένουν την πολυπόθητη έναρξη των πρωταθλημάτων τους πάνω από 340.000 λεπτά, που αυτό αντιστοιχεί σε περίπου οχτώ μήνες. Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η ίδια τους η καριέρα. Στον αθλητή δυστυχώς κάθε λεπτό που χάνεται δεν αναπληρώνεται».

Για την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου κλάδου: «Μεγάλη η ιδιαιτερότητα στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Μέρα που περνάει δεν επιστρέφεται πίσω. Ενας αθλητής εάν σταματήσει τις προπονήσεις και τους αγώνες δεν μπορεί μετά από έναν μήνα να επανέλθει με μία ημέρα προετοιμασία. Ο χρόνος πιέζει τόσο πολύ, που πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα αυτών των δύο κατηγοριών. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με εξαίρεση την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει όλα τα επαγγελματικά τους πρωταθλήματα. Ενας κλάδος εργαζομένων όπως ο δικός μας είναι ελεγχόμενος. Είμαστε 25 ποδοσφαιριστές και άλλοι 10 προπονητές και φυσικοθεραπευτές που μπαίνουμε κάθε μέρα σε ένα γήπεδο, και είμαστε κάθε μέρα οι ίδιοι. Δεν είμαστε σαν ένα κατάστημα λιανικής ή εστίασης, που κάθε μέρα μπαίνει κόσμος διαφορετικός. Το πρωτόκολλο που τηρούμε έχει αποδείξει ότι είναι πολύ αποτελεσματικό και δεν ευθύνεται στη διασπορά του κορωνοϊού».

Από την τηλεδιάσκεψη με τον κ. Αυγενάκη τι συμπεράσματα βγήκαν: «Μου μετέφερε το ζήτημα της SL2 και της FL είναι στον ΕΟΔΥ, εκείνοι θα αποφασίσουν. Εγώ του ζήτησα να μεταφέρει και εκείνος με τη σειρά του την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου επαγγέλματος και γιατί όχι να μην κάνουμε κι εμείς οι ίδιοι ένα ραντεβού με τον ΕΟΔΥ».

SMS…σέντρας από τη Superleague1

Η Super League έστειλε ξανά μήνυμα συμπαράστασης στους παίκτες της Super League 2. Και στα παιχνίδια της Κυριακής τηρήθηκε το ενός λεπτού σιγή πριν τη σέντρα των αγώνων.

Αυτό ήταν ένα ακόμη δείγμα των ποδοσφαιριστών της μεγάλης λίγκας προς τους συναδέλφους τους που παραμένουν στον… πάγο και περιμένουν το Ok της Πολιτείας για να ξεκινήσουν.

Αντίδραση-στήριξης υπήρξε και στην Κύπρο όπου ο Βασίλης Μάντζης είπε: «Οι συνάδελφοί μας στις μικρές κατηγορίες είναι σαν να μην… υπάρχουν».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης