Δευτέρα 26.07.2021 | Εορτάζουν: Ερμόλαος, Ερμολία, Λία, Παρασκευάς, Πάρης, Πάρις, Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βούλα, Βιβή, Βέτη, Βέττη, Παρασκευούλα, Πάρις, Βίβιαν, Έρση, Ωραιοζήλη, Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια

Απόηχος της επίσκεψης της χορωδίας του Αγίου Αθανασίου Μπάρας στην Κύπρο

ΤΟΠΙΚΑ17.07.2019 | 3:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Καρτερούμεν μέραν νύχταν να φυσήσει ένας αέρας
στουν τον τόπον πο `ν καμένος τζι’ εν θωρεί ποτέ δροσιάν
Για να φέξει καρτερούμεν το φως τζιήνης της μέρας

πο `ν να φέρει στον καθ’ έναν τζιαι δροσιάν τζαι ποσπασιάν

 

Κάποια πράγματα δεν παρουσιάζονται με λόγια. Τα καταλαβαίνεις μόνο όταν τα ζεις. Κι αυτά που ζήσαμε οκτώ μέρες στην Κύπρο δεν περιγράφονται.

Από τη μια μεριά η ανοιχτή αγκαλιά των Κυπρίων αδελφών μας. Το ζεστό τους χαμόγελο. Η Αβραμιαία φιλοξενία. Η ξενάγηση στον χώρο και στον ιστορικό χρόνο. Η επίσκεψή σε όλα τα ιερά προσκυνήματα.

Από την άλλη η ανταπόκριση των παιδιών της χορωδίας. Η πηγαία αγάπη τους και η νεανική τους ζωντάνια. Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες και στις λατρευτικές εκδηλώσεις. Η υπέροχή απόδοσή τους.  Όλα αυτά κάναν ένα καταπληκτικό δέσιμο.

Θεία λειτουργία από την χορωδία στην Ιερά Μονή Κύκκου και στον Ναό του Αγίου Μάρκου στην Λευκωσία. Τραγούδι στην Ταμασού, στην Λευκωσία και συμμετοχή στην υποδοχή των λειψάνων του Αγίου Φιλουμένου και της Αγίας Φωτεινής από τον ηγούμενο Ιουστίνο του φρέατος του Ιακώβ.

Λάρνακα. Τρωοδίτισσα, Μονή αγίου Ηρακλειδίου και Επιφανείου του Εγκλείστου. Τάφος Μακαρίου. Μαχαιρά. Λεμεσός. Πάφος. Φυλακισμένα μνήματα. Τύμβος Μακεδονίτισσας.

Κυρίως όμως κατεχόμενα, Μονή Αγίου Βαρνάβα και ΑΜΟΧΩΣΤΟΣ.  Ο πατήρ Παρασκευάς που μας συνόδευε, πρόσφυγας ο ίδιος, από τη συγκίνησή του δεν μπόρεσε να πει λέξη. Μας μετέδωσε όμως, όλα αυτά που κατέκλυσαν την φουρτουνιασμένη ψυχή του.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο για την αμέριστη συμπαράστασή του, στον ηγούμενο της  Ι. Μονής Κύκκου κ.κ. Νικηφόρο για την φιλοξενία του, στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παρασκευά για τον συντονισμό όλης της διοργάνωσης και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της παραπάνω επίσκεψης.

Μπράβο στα παιδιά της χορωδίας που στάθηκαν πανάξιοι πρεσβευτές μας!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop