Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος σε Δημοτικές Ενότητες

ΤΟΠΙΚΑ26.05.2018 | 8:45 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Πλήρη μελέτη με τίτλο: «Αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος των ΔΕ Κόζιακα, Παραληθαίων, Παληοκάστρου, Φαλώρειας, Εστιαιώτιδας, Μ. Καλυβίων και Καλλιδένδρου», συνέταξε ο Δήμος Τρικκαίων. Η μελέτη, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση που θα παρουσιαστεί στο Δ.Σ. της ερχόμενης εβδομάδας,  αφορά την αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος των ΔΕ Κόζιακα, Παραληθαίων, Παληοκάστρου, Φαλώρειας, Εστιαιώτιδας, Μ. Καλυβίων και Καλλιδένδρου, με ασφαλτόστρωση και τσιμεντόστρωση.

 

Θα υποδείξουν

Τις οδούς που θα αποκατασταθούν θα υποδείξουν στην υπηρεσία οι Πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Οι εργασίες που προβλέπονται από τη μελέτη είναι η διαμόρφωση των τμημάτων των οδών με εκσκαφές, οι καθαρισμοί τάφρων, η κατασκευή υπόβασης – βάσης και η ασφαλτόστρωσή τους ή η τσιμεντόστρωση τους. Επίσης όπου είναι απαραίτητο θα γίνει η κατασκευή κρασπέδων και μικρών τεχνικών (αποκατάσταση δικτύου ομβρίων κτλ.).

Όλες οι εργασίες θα γίνουν με βάση τα συμβατικά τεύχη και τις ισχύουσες προδιαγραφές όπως αυτές αναφέρονται και στην Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και η χρηματοδότησή του θα γίνει από το Υπουργείο Εσωτερικών  για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες (ΣΑΕ 055), ως αυτή έγινε αποδεκτή με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων (. Να σημειώσουμε, πως το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού , ανέλαβε την εκπόνηση της Τεχνικής Μελέτης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης