Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Απομακρύνθηκε από την κεντρική πλατεία ο αδριάντας του Στρατηγού Σαράφη

ΤΟΠΙΚΑ24.04.2024 | 2:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Απομακρύνθηκε το πρωί της Τετάρτης από την κεντρική πλατεία των Τρικάλων ο αδριάντας του Στρατηγού Σαράφη, λόγω των έργων ανάπλασης.

Ο αδριάντας μεταφέρθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τρικκαίων, όπου θα γίνει συντήρηση και επανέλθει στην πλατεία με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Όσον αφορά το που θα τοποθετηθεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Τρικκαίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

Μπροστά στην εξέλιξη των εργασιών στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία των Τρικάλων) και στην ανακαίνιση του ζητήματος για τη μετατόπιση του ανδριάντα του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη , πήραμε την πρωτοβουλία για συνάντηση με το δήμαρχο Τρικκαίων με σκοπό τη διευθέτηση του ζητήματος .

Στη συνάντηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης , δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καΐκης , μετέφερε στο δήμαρχο την θέση του παραρτήματος Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης –ΔΣΕ (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τη διατήρηση του ανδριάντα στο «κεντροβαρές» σημείο της κεντρικής πλατείας.

Ο δήμαρχος κ. Σακκάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για εξέταση του ζητήματος και συγκάλεσε σύσκεψη και αυτοψία με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργων.

Από την εξέταση όλων των δεδομένων και των αιτημάτων προέκυψε η δέσμευση του κ.δημάρχου ότι:

η νέα τοποθέτηση του αγάλματος – μετά την προσωρινή μεταφορά του σε ασφαλή χώρο λόγω εργασιών στην πλατεία- θα γίνει σε σημείο που θα συνεχίσει να « εκπέμπει» το σεβασμό στη θέληση του λαού της πόλης για απότιση ξεχωριστού φόρου τιμής στον Τρικαλινό Στρατηγό της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης ,όπως εκφράστηκε και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας Αθανασίου Τριγώνη.

Η νέα θέση του αγάλματος θα είναι ελάχιστα δίπλα από τη σημερινή, στο ίδιο κεντροβαρές σημείο, θα διατηρεί στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά της δεσπόζουσας θέσης και θα εξυπηρετεί με τον καλλίτερο τρόπο την επισκεψιμότητά του.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης