Παρασκευή 23.02.2024 | Εορτάζουν: Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα,Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

«Απόψε στ’ όνειρό μου… Παράθυρο ανοιχτό»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ16.01.2020 | 4:27 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Χρήστος Ντάγκαλας και ο Μάκης Σεβίλογλου, ξεκινούν έναν διάλογο «αλά παλαιά και αλά καινούργια», με βάση τις παραδοσιακές φόρμες των Γρεβενιώτκων δημοτικών τραγουδιών, στη μουσική σκηνή  «Ανδρομέδα» στα Τρίκαλα.

Το ντέφι και το κλαρίνο, συνομιλούν με το κοντραμπάσο και την κιθάρα.Το χθες συναντά το σήμερα…. ατενίζοντας από ψηλά την Γρεβενιώτικη Πίνδο, αυτή τη θάλασσα από βουνά που στέκει στην πλατωσιά του απέραντου.

Ο Χρήστος Ντάγκαλας, ο πιο σπουδαίος εν ζωή, δημοτικός τραγουδιστής των Γρεβενών, συναντά τον νεότερό του Μάκη Σέβιλόγλου, που συνδέει με δεξιοτεχνία την παράδοση με το σήμερα.

Μια συνάντηση που τιμά το ιδιαίτερο, αλλά αδικημένο δημοτικό τραγούδι του ορεινού όγκου των Γρεβενών, γεμάτο αλήθεια, όση και ο τόπος που το αφορά… μια συνάντηση «φόρος τιμής» σε εκείνους που μας έχουν «κεράσει» χρόνια τώρα μνήμες, αγάπη για τους τόπους μας, τα τραγούδια και τους ωραίους, καθαρούς ανθρώπους.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Εναρξη 22:30

Είσοδος 8 Ευρώ

 

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης