Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Λ. Αβραμόπουλος: «Η εξωστρέφεια σε πρώτο πλάνο»

Αποστολή από την Εσθονία στην περιοχή της Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ11.05.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος LEADER που συμμετέχει η Αναπτυξιακή Εταιρία ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. φιλοξένησε στην περιοχή μας τις προηγούμενες ημέρες την Τοπική Ομάδα Δράσης από την Εσθονία (LAG ARENDUSKODA).

Ο Δήμαρχος Μετεώρων και Πρόεδρος της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. Λευτέρης Αβραμόπουλος συνάντησε την αποστολή από την Εσθονία και τους καλωσόρισε στην περιοχή μας σημειώνοντας ότι «είναι μεγάλη μας χαρά να σας υποδεχτούμε σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο που ονομάζεται Μετέωρα! Εδώ όπου η φύση σμίγει με την ιστορία και η παράδοση αγκαλιάζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής ,θα ανακαλύψετε έναν κόσμο γεμάτο ομορφιά και πολιτισμό».

Ο κ. Αβραμόπουλος στην σύντομη ομιλία εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αποτελέσει ένα μεγάλο στοίχημα η ενίσχυση της ορεινότητας. Επισημαίνοντας ότι «οφείλουμε στην νέα προγραμματική περίοδο να σχεδιάσουμε όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα σε ορεινές περιοχές. Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να δώσουμε τις απαιτούμενες ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους να μείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν. Γιατί χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ζωή και εμείς θέλουμε ζωντανά χωριά».

Ακόμη, ο Δήμαρχος Μετεώρων ανέφερε τη μεγάλη χρησιμότητα χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το Leader ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μέσα από τα διακρατικά προγράμματα μπορούμε να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και τεχνογνωσία προκειμένου να δώσουμε την απαιτούμενη προστιθέμενη αξία που έχουν ανάγκη οι περιοχές μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή από την Εσθονία είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της ΚΕΝΑΚΑΠ ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου 2023 -2027. Τέλος, Τοπική Ομάδα Δράσης από την Εσθονία επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε σε μουσεία και σε τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης