Κυριακή 19.09.2021 | Εορτάζουν: Σαββάτιος, Σάββατος, Σαββάτης, Σαββατία, Σαββατίνα, Σαββάτα, Σαββάτη, Σαββάτω

Αποτίμηση ζημιών από τον πρόσφατο σεισμό στην Πύλη

ΤΟΠΙΚΑ23.10.2018 | 6:28 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ξεκίνησε η απογραφή των ζημιών από το σεισμό στο Δήμο Πύλης μετά από το σχετικό αίτημα που απέστειλε προς το αρμόδιο υπουργείο η δημοτική αρχή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα, με την καταγραφή των ζημιών στα ακίνητα που επλήγησαν.

Εκτός από την Πύλη, καταγραφή ζημιών έγινε και στο δήμο Μουζακίου. Θυμίζουμε ότι ο σεισμός μεγέθους 4,9 της κλίμακας ρίχτερ έπληξε την ευρύτερη περιοχή του δήμου Μουζακίου αλλά και του όμορου δήμου Πύλης.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υποστεί ζημιές μεγάλος αριθμός κτιρίων στην περιοχή. Στο δήμο Μουζακίου οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε παλαιότερα πλην όμως κατοικήσιμα κτίρια, και από τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει οι πληγέντες. Η αποτίμηση έγινε από 5 συνεργεία του Υπουργείου που σε άμεση επαφή με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μουζακίου και σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων επισκέπτονται τα κτίρια που δηλώθηκαν ότι υπέστησαν ζημιές.

Και η ώρα των ενισχύσεων;

Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε τέλη Αυγούστου που σημαίνει ότι ήδη η έλευση του κλιμακίου θεωρείται καθυστερημένη. Από εκεί και πέρα, θυμίζουμε ότι περιοχές όπου επλήγησαν από φυσικά φαινόμενα, και δη ακόμη πιο ακραία από τον εν λόγω σεισμό, αφήνοντας άστεγες οικογένειες, ακόμη αναμένουν στήριξη και αποζημιώσεις, γεγονός που γεννά προβληματισμούς για την άμεση ανταπόκριση από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop