Κυριακή 25.09.2022 | Εορτάζουν: Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα, Φροσούλα, Φροσού, Έφη

Άρχισαν και δυσκολεύουν οι πανελλήνιες

ΤΟΠΙΚΑ13.06.2018 | 8:21 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Με τα μαθήματα της Ιστορίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, τη Φυσική για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής συνεχίστηκαν και στα Τρίκαλα οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων.

Για τρίτη ημέρα οι Τρικαλινοί υποψήφιοι πέρασαν τις πύλες των 13 συνολικά εξεταστικών κέντρων με τις εξετάσεις να διεξάγονται ομαλά χωρίς να προκύπτουν προβλήματα.

Συγκεκριμένα στο νομό Τρικάλων και για τα τρία εξεταζόμενα μαθήματα δήλωσαν συμμετοχή 1.074 υποψήφιοι, εκ των οποίων προσήλθαν να διαγωνιστούν 1.047 υποψήφιοι, απουσίαζαν 27 με το ποσοστό αποχής να αγγίζει το 2,51%.

Κατά την έξοδο των υποψηφίων από τα εξεταστικά κέντρα και δη εκείνων που διαγωνίστηκαν στη Φυσική, η πικρία γύρω από τη δυσκολία των θεμάτων ήταν έντονη. Τα θέματα τα οποία κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της ύλης χαρακτηριζόταν αρκετά δύσκολα, απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή και δεύτερη σκέψη.

Στο δεύτερο μάθημα βαρύτητας αυτό της Ιστορίας η κατάσταση δεν διέφερε κατά πολύ από εκείνη της Φυσικής. Τα θέματα στην Ιστορία ήταν μεγάλης έκτασης και από διαφορετικά σημεία του βιβλίου με αποτέλεσμα να μην ευνοείται η παπαγαλία. Τα θέματα θα μπορούσαν να απαντηθούν από τους πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, οι οποίοι είχαν κατανοήσει την εξεταζόμενη ύλη.

Στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τα θέματα επίσης ήταν σαφή , διαβαθμισμένης δυσκολίας και δομημένα έτσι ώστε οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι να προσεγγίσουν με άνεση την περιοχή του άριστα.

Οι εξετάσεις στα ΓΕΛ συνεχίζονται την Παρασκευή και ολοκληρώνονται την επόμενη Τρίτη με το μάθημα της Βιολογίας.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης