Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Αρχίζει η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής στο Παλαιομονάστηρο

ΤΟΠΙΚΑ30.01.2020 | 5:50 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με επιτυχία στέφθηκε η διεκδίκηση του αντιπεριφερειάρχη  κ. Χρήστου Μιχαλάκη για τη δημιουργία λιμνοδεξαμενής στο Τοπικό Διαμέρισμα του Παλαιομονάστηρου του δήμου Πύλης, μιας και από την περιφέρεια Θεσσαλίας είχε πάρει στην αρχή της προηγούμενης χρονιάς το πράσινο φως, και πλέον αρχίζει η κατασκευή της. Το έργο μαζί με αυτό της άρδευσης αμπελιών στη Βασιλική του Δήμου Μετεώρων, συμπεριλαμβάνεται στα 22 έργα που ανακοινώθηκε χθες από την περιφέρεια η ένταξή τους στα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά στην κατασκευή έργων για την αποταμίευση νερού και την άρδευση αγροκτημάτων στο T.Δ. Παλαιομονάστηρου του Δήμου Πύλης Νομού Τρικάλων συνολικής επιφανείας (1.280,00) στρεμμάτων.

Συνοπτικά, στο αντικείμενο περιλαμβάνονται τα εξής επί μέρους έργα:

  • Κατασκευή διώρυγας υδροληψίας μήκους 200 m
  • Κατασκευή λιμνοδεξαμενής δυναμικότητας 251.200 m3
  • Κατασκευή τεχνικών έργων λιμνοδεξαμενής (φρεάτιο υδροληψίας, φρεάτιο τροφοδοσίας και φρεάτιο εισόδου)
  • Κατασκευή περιμετρικής οδού λιμνοδεξαμενής
  • Κατασκευή οικίσκου αντλιοστασίου με αντλητικό συγκρότημα
  • Κατασκευή αρδευτικού δικτύου μήκους περίπου 080 m
  • Κατασκευή τεχνικών έργων αρδευτικού δικτύου (φρεάτια, σώματα αγκύρωσης, υδροληψίες, κτλ).

Συνολικά 22 νέα έργα νερού για άρδευση, προϋπολογισμού 27 εκατομμύριων ευρώ προχωρούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και την ένταξή τους για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Καλεί τους Δήμους σε επιτάχυνση

«Πρόκειται για έργα που ενισχύουν και αναβαθμίζουν τη δυναμική του πρωτογενούς  τομέα στην Θεσσαλία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την τοπική, πραγματική οικονομία» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Επίσης, με αφορμή τα εν λόγω έργα ο κ. Αγοραστός επισημαίνει την προσπάθεια επιτάχυνσης των ενεργειών των Δήμων για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. «Έδωσα εντολή στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας,  να αποστείλει σε κάθε Δήμο, αναλυτική αναφορά  με  τις εντοπισμένες διαχειριστικές και διοικητικές αδυναμίες του,  προκειμένου οι Δήμοι  με τη σειρά τους να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ