Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αρχίζουν οι εργασίες στον Ληθαίο

ΤΟΠΙΚΑ15.03.2022 | 6:57 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Από την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 αρχίζουν εργασίες για το έργο της ανάπλασης του Ληθαίου ποταμού, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Δ. Τρικκαίων.

Το μεγάλο αυτό έργο για τα Τρίκαλα – ένα ακόμη που ξεκινά αυτή την περίοδο ο Δήμος Τρικκαίων – θα υλοποιηθεί τμηματικά για να μη διαταράσσεται – κατά το δυνατόν – η κίνηση της πόλης και των οχημάτων. Η αρχή θα γίνει από τη γέφυρα Γκίκα μέχρι τη γέφυρα του πρώην ΚΤΕΛ και πρώτα από την πλευρά της οδού Όθωνος. Μόλις οι εργασίες ολοκληρωθούν στον συγκεκριμένο δρόμο, θα μεταφερθούν απέναντι, στην οδό Ιακωβάκη. Ετσι, αναλόγως θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε πρώτη φάση, θα γίνουν εργασίες στην οδό Οθωνος, στο τμήμα από την οδό Γαριβάλδη μέχρι την οδό Βενιζέλου.

Εκεί,

– καταργείται η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας (δίπλα από την όχθη του ποταμού)

– η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μόνο από μία λωρίδα (την αριστερή), αλλά με κατεύθυνση μόνο από την οδό Βενιζέλου προς την οδό Γαριβάλδη (αντιδρόμηση).

– η κίνηση από την οδό Γαριβάλδη θα γίνεται:

α) αριστερά στην οδό Οθωνος,

β) ευθεία προς την οδό Μιαούλη

γ) ή δεξιά μετά τη γέφυρα στην οδό Ιακωβάκη

– δε θα υπάρχει δεξιά στροφή από την οδό Γαριβάλδη στην οδό Οθωνος, ούτε αριστερή στροφή από τη γέφυρα προς την οδό Οθωνος

– απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων.

Για τους πεζούς, θα υπάρχει ειδική μέριμνα για διαβάσεις, ενώ θα υπάρχει πλήθος πινακίδων και εργοταξιακή σήμανση, τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα,

Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα διαμόρφωσης στην όχθη του Ληθαίου.

Ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποίησε τα διαθέσιμα προγράμματα και η χρηματοδότηση με τον προϋπολογισμό των 3,1 εκατ.  προσήλθε από ΠΕΠ Θεσσαλίας, ΠΔΕ και ΕΤΠΑ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης