Τετάρτη 12.06.2024 | Εορτάζουν: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αρχίζουν οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου #Τρίκαλα2030

ΤΟΠΙΚΑ19.04.2023 | 5:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ξεκινά την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 το διήμερο  συνέδριο που αφορά στα Τρίκαλα του μέλλοντος, στα Τρίκαλα του 2030. Το ομώνυμο συνέδριο (#Trikala2030) συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala ΑΕ το διήμερο 20 και 21 Απριλίου 2023, στις παλιές αποθήκες περιοχής ΟΣΕ. Συμβολικός και ο χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς οι παλιές αποθήκες μετατρέπονται από τον Δήμο Τρικκαίων σε χώρους πολιτισμού.
Το συνέδριο θα διερευνήσει το μέλλον των Τρικάλων μετά από – συμβολικά – 7 χρόνια, και επί της ουσίας θα συζητηθούν σε αυτό οι άξονες, πάνω στους οποίους θα χαραχθεί η πορεία της περιοχής.
Συγκεκριμένα, για θέματα, όπως:
– Αξιοποίηση υποδομών
– Αστικός και θεματικός τουρισμός, μέσω της βιώσιμης διαχείρισης των πόρων
– Υιοθέτηση λύσεων για την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής
– Βελτίωση υπηρεσιών με υιοθέτηση νέων τεχνολογικών λύσεων
– Ενθάρρυνση της νέας γενιάς για συμμετοχή στον σχεδιασμό και στην λήψη αποφάσεων.
– Ενίσχυσης της καινοτομία και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας
– Αξιοποίηση των προοπτικών ανάπτυξης της περιοχής

Το συνέδριο
– διαρκεί 2 ημέρες
– εκτείνεται σε 5 θεματικές
– συνδιαμορφώνεται από 25 ομιλητές και το κοινό
Οι θεματικές είναι:
1. Περιβάλλον & Ενέργεια
2. Αξιοποίηση των Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων της περιοχής και Ενίσχυση του Τουριστικού Προϊόντος
3. Αναπτυξιακές Υποδομές
4. Συμμετοχή στα Κοινά
5. Ψηφιακή Ανάπτυξη

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση των νέων οχημάτων αυτόνομης οδηγησης που μέσω του προγράμματος SHOW υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Περισσότερα ΕΔΩ

Στο συνέδριο κλήθηκαν να μετάσχουν, στελέχη της κυβέρνησης, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι της νέας γενιάς των αυτοδιοικητικών και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Τρικκαίων, στελέχη εταιρειών με σημαντικό αποτύπωμα στην αναπτυξιακή δομή της χώρας.

Για πληροφορίες μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος/η να επικοινωνεί είτε τηλεφωνικώς στο 2431073888 είτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@trikala2030.gr

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης