Τρίτη 27.02.2024 | Εορτάζουν: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης

Άριστη συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21.02.2023 | 5:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην άριστη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ και στις στέρεες βάσεις που έχουν οι διμερείς σχέσεις, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Οι σχέσεις μας είναι στρατηγικές,  έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους με βέβαιη προοπτική ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας.

Τόνισε ακόμη ότι  Ελλάδα και ΗΠΑ αγωνίστηκαν μαζί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα ενώ όπως είπε, δυστυχώς και σήμερα γινόμαστε μάρτυρες παρόμοιων συμπεριφορών  όπως η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια ο έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στον πρόσφατο φονικό σεισμό που ισοπέδωσε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες χτυπήθηκαν ανελέητα. «Διαπίστωσα το μέγεθος της καταστροφής συνοδευόμενος από τον φίλο μου  Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ζήτησα βοήθεια στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε μονάδες διάσωσης στην Τουρκία. Συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε καταστροφές για να ομαλοποιήσουμε τις σχέσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας, ρωτήθηκε στη συνέχεια σχετικά με το τουρκολιβυκό μνημόνιο, τονίζοντας ότι «η δική μας θέση είναι ότι το τουρκολιβνυκό μνημόνιο δεν προσδίδει κάποιο θετικό στοιχείο, είναι παράνομο». Τον λόγο πήρε και ομόλογός Άντονι Μπλίνκεν, λέγοντας: «Συμφωνώ με τον φίλο μου Νίκο στο θέμα αυτό, είναι σημαντικό να έχουμε στη Λιβύη μία κυβέρνηση που να έχει τη νομιμότητα. Είναι μία ευκαιρία να προχωρήσει μπροστά η Λιβύη».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης