Τρίτη 21.05.2024 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αρκετά νωρίς οι προετοιμασίες για την νέα σχολική χρονιά

ΤΟΠΙΚΑ15.05.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αρκετά νωρίς άρχισε να προετοιμάζεται για την νέα σχολική χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων. Στόχος να διευθετηθούν όλες οι ενέργειες προκειμένου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να μην υπάρχουν προβλήματα και να ξεκινήσει ομαλά το νέο σχολικό έτος.

Τριπλός ο στόχος της ανοιχτής συνάντησης αντιδημάρχου Τρικκαίων – διευθυντών/τριών σχολικών μονάδων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης: ενημέρωση για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, διάλογος – κατάθεση απόψεων, συνεργασία για επίλυση προβλημάτων, εν όψει της σχολικής χρονιάς 2024-25.
Το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας συναντήθηκε (στην αίθουσα Θεοδ. Μάρκελλου της Στέγης Λαϊκού Πολιτισμού, του Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων) με διευθυντές και διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων που λειτουργούν στον Δήμο Τρικκαίων.

Με δεδομένο ότι στους Δήμους ανήκει η αρμοδιότητα για τις υλικοτεχνικές υποδομές, ο κ. Λάππας ανέλυσε την ανάγκη να υπάρξει μια νέα αρχή σε θέματα συνεργασιών, προκειμένου από τη νέα σχολική χρονιά, να έχουν επιλυθεί τα περισσότερα – ει δυνατόν – από τα θέματα που χρήζουν προσοχής και επίλυσης στις σχολικές μονάδες. Ο κ. Λάππας επανέφερε την ανάγκη χρήσης της καινοτόμου εφαρμογής του Δήμου Τρικκαίων SchoolCare, αναφέρθηκε στην προσπάθεια ευρύτερης αλλά και ουσιαστικότερης συνεννόησης για τα θέματα των υποδομών, τονίζοντας τη σημασία της βελτίωσης αυτών των υποδομών συνολικά για τη σχολική κοινότητα. Χαιρετισμό απηύθυνε η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη, ενώ τα αναλυτικά στοιχεία για τις κατανομές ποσών, την αύξησή τους την τελευταία δεκαετία, τα έξοδα, τις ανάγκες και τις κάθε χρόνο αλλαγές τους, παρουσίασε ο προϊστάμενος του τμήματος Παιδείας κ. Νίκος Μπατατέγας.
Στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, οι διευθυντές/τριες απηύθυναν συγκεκριμένα ερωτήματα, προβληματισμούς, προτάσεις προς τη δημοτική αρχή, προκειμένου να υπάρξει εμβάθυνση και βελτίωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης