Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αρνητικά τα τεστ αντισωμάτων στους υγειονομικούς

ΤΟΠΙΚΑ20.06.2020 | 2:21 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Παρά την απόλυτη χαλάρωση των μέτρων στην τοπική κοινωνία, οιυγειονομικές δομές συνεχίζουν σε οργανωτικό και διαδικαστικό ρυθμό. Πριν από λίγες ημέρες, στα Νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας, διενεργήθηκαν τεστ αντισωμάτων στο υγειονομικό προσωπικό με στόχο να διαπιστωθεί εάν υπήρξε νόσηση ή ασυμπτωματική μόλυνση από τον ιό το προηγούμενο διάστημα.

Στη διαδικασία των τεστ συμμετείχαν εθελοντικά αρκετοί γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στα δύο Νοσοκομεία, ενώ δεδομένου ότι επί ένα μήνα πριν την έναρξη των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής δραστηριότητας υπήρχαν ιώσεις με αντίστοιχα συμπτώματα με τον κορονοϊό έχει γεννηθεί σε πολλούς κατοίκους της περιοχής μας ο προβληματισμός για το αν τελικά ο ιός υπήρχε πριν την έναρξη των μέτρων στην περιοχή. Σε κάτι τέτοιο ίσως απαντούσε το τεστ αντισωμάτων. Ωστόσο, σε ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο το προσωπικό των δύο Νοσοκομείων, οι πληροφορίες φέρουν ότι από τα δείγματα δεν υπήρξε κανένα θετικό σε αντισώματα.

Θετική ή αρνητική έκβαση; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Από τη μία φαίνεται ότι για την περιοχή λειτούργησαν προστατευτικά τα μέτρα περιορισμού το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα να έχουμε κρούσματα παρά μόνο όταν άνοιξαν τα σύνορα. Κι ένα κρούσμα που φαινόταν από τις πρώτες εβδομάδες της «καραντίνας» κανείς από τους εμπλεκόμενους υγειονομικούς φορείς στην περιοχή μας δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται. Από την άλλη όμως, η απόλυτη ανοσία δείχνει ότι οι λόγοι για προσοχή και εφαρμογή αυστηρών μέτρων προστασίας, δεν έχουν εξαλειφθεί για κανένα και σε καμία περίπτωση.

Βασική εκκρεμότητα πάντως φαίνεται να είναι και αυτή της δυνατότητας να διενεργούνται τεστ στο Νοσοκομείο Τρικάλων κάτι που είναι ακόμη πιο επιτακτικό πλέον. Δείγματα λαμβάνονται καθημερινά, και αυξημένα πλέον μιας και οι χειρουργικές πράξεις είναι αυξημένες μετά την καραντίνα και προαπαιτούν τεστ κορονοϊού. Το να υπάρχει στο Νοσοκομείο Τρικάλων η δυνατότητα να λαμβάνονται και να εξετάζονται τα δείγματα, σημαίνει ότι θα κερδηθεί χρόνος που θα είναι πολύτιμος σε κάθε περίπτωση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης