Πέμπτη 06.05.2021 | Εορτάζουν: Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Ιώβ, Ιωβία, Ιώβη

Ευρεία σύσκεψη και δέσμευση κονδυλίου από Περιφέρεια

Αρωγός η Π.Ε. Τρικάλων στην ανάδειξη των αρχαίων Γόμφων

ΤΟΠΙΚΑ29.01.2019 | 5:38 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης των αρχαίων Γόμφων στέκεται η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη να δεσμεύει κονδύλιο, ώστε να αναδειχθεί το σύνολο των αρχαιοτήτων.

Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα, όπου αναζητήθηκαν λύσεις για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής. Σε αυτή, λοιπόν, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης τόνισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεσμεύει ένα ποσό της τάξης των 70 χιλ. ευρώ, έτσι ώστε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων και τον Δήμο Πύλης, να αναληφθούν όλες εκείνες οι ενέργειες που είναι αναγκαίες για να αποκαλυφθεί και αναδειχθεί το σύνολο του αρχαιολογικού θησαυρού της Τοπικής Κοινότητας Γόμφων.

Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε πως δοθούν και επιπλέον πιστώσεις στη συνέχεια, αν αυτό χρειαστεί, έτσι ώστε να αναδειχθεί ο πολιτιστικός πλούτος και η ιστορία του Δήμου Πύλης.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κ. Κρυσταλλία Μαντζανά, συμμετείχαν και ο αρχαιολόγος κ. Γεώργιος Κολομπότσιος, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας Τρικάλων και εκπρόσωποι της Τ.Κ. Γόμφων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop